Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld voor techniekles op scholen Noord-Limburg

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 17:07

Leerlingen van zo’n 120 basisscholen en vijf middelbare scholen in Noord-Limburg krijgen in de toekomst techniekles in speciale lokalen.

Zulke werkplaatsen komen in Horst, Venlo en Panningen. Venray heeft er al één. Ze worden samen met bedrijven, gemeenten en Fontys opgezet.

Dit heeft Paula Corsten, bestuurder van scholenkoepel Prisma in Panningen en kartrekker van dit project, gezegd. Maandag werd bekend dat de provincie Limburg de noordelijke regio een subsidie heeft toegekend van ruim 450.000 euro voor techniekonderwijs.

Techniekplan
De werkplaatsen worden opgezet naar voorbeeld van het Techniekplein dat is ondergebracht bij de speciaal onderwijsschool Focus in Venray. Daar zijn twee lokalen ingericht met spullen voor bijvoorbeeld hout, metaal en elektronica.

Oud fabriekspand
Volgens Corsten zijn de scholen in de regio Venray al op een leuke manier op het Techniekplein bezig. "In Panningen gaan we bijvoorbeeld naar een oud fabriekspand kijken om te zien of dat geschikt is voor ons doel. We hebben contact met Fontys om te zien of zij een training voor leerkrachten kunnen opzetten en de docenten eventueel kunnen begeleiden hierbij”, vertelt de Prisma-bestuurder. Midden- en Zuid-Limburg hadden al eerder een subsidie voor techniekonderwijs gekregen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Techniekles hetzelfde op alle 25 vmbo's in Zuid-Limburg
Gezondheidszorg, Ouderen
Zorgonderwijs 2.0 in Noord-Limburg
Ruim zes ton voor techniekonderwijs
1,5 miljoen voor techniekonderwijs op basisscholen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen