Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld voor techniekles op scholen Noord-Limburg

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 17:07

Leerlingen van zo’n 120 basisscholen en vijf middelbare scholen in Noord-Limburg krijgen in de toekomst techniekles in speciale lokalen.

Zulke werkplaatsen komen in Horst, Venlo en Panningen. Venray heeft er al één. Ze worden samen met bedrijven, gemeenten en Fontys opgezet.

Dit heeft Paula Corsten, bestuurder van scholenkoepel Prisma in Panningen en kartrekker van dit project, gezegd. Maandag werd bekend dat de provincie Limburg de noordelijke regio een subsidie heeft toegekend van ruim 450.000 euro voor techniekonderwijs.

Techniekplan
De werkplaatsen worden opgezet naar voorbeeld van het Techniekplein dat is ondergebracht bij de speciaal onderwijsschool Focus in Venray. Daar zijn twee lokalen ingericht met spullen voor bijvoorbeeld hout, metaal en elektronica.

Oud fabriekspand
Volgens Corsten zijn de scholen in de regio Venray al op een leuke manier op het Techniekplein bezig. "In Panningen gaan we bijvoorbeeld naar een oud fabriekspand kijken om te zien of dat geschikt is voor ons doel. We hebben contact met Fontys om te zien of zij een training voor leerkrachten kunnen opzetten en de docenten eventueel kunnen begeleiden hierbij”, vertelt de Prisma-bestuurder. Midden- en Zuid-Limburg hadden al eerder een subsidie voor techniekonderwijs gekregen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Techniekles hetzelfde op alle 25 vmbo's in Zuid-Limburg
Gezondheidszorg, Ouderen
Zorgonderwijs 2.0 in Noord-Limburg
Ruim zes ton voor techniekonderwijs
1,5 miljoen voor techniekonderwijs op basisscholen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen