Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld voor techniekles op scholen Noord-Limburg

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 17:07

Leerlingen van zo’n 120 basisscholen en vijf middelbare scholen in Noord-Limburg krijgen in de toekomst techniekles in speciale lokalen.

Zulke werkplaatsen komen in Horst, Venlo en Panningen. Venray heeft er al één. Ze worden samen met bedrijven, gemeenten en Fontys opgezet.

Dit heeft Paula Corsten, bestuurder van scholenkoepel Prisma in Panningen en kartrekker van dit project, gezegd. Maandag werd bekend dat de provincie Limburg de noordelijke regio een subsidie heeft toegekend van ruim 450.000 euro voor techniekonderwijs.

Techniekplan
De werkplaatsen worden opgezet naar voorbeeld van het Techniekplein dat is ondergebracht bij de speciaal onderwijsschool Focus in Venray. Daar zijn twee lokalen ingericht met spullen voor bijvoorbeeld hout, metaal en elektronica.

Oud fabriekspand
Volgens Corsten zijn de scholen in de regio Venray al op een leuke manier op het Techniekplein bezig. "In Panningen gaan we bijvoorbeeld naar een oud fabriekspand kijken om te zien of dat geschikt is voor ons doel. We hebben contact met Fontys om te zien of zij een training voor leerkrachten kunnen opzetten en de docenten eventueel kunnen begeleiden hierbij”, vertelt de Prisma-bestuurder. Midden- en Zuid-Limburg hadden al eerder een subsidie voor techniekonderwijs gekregen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Techniekles hetzelfde op alle 25 vmbo's in Zuid-Limburg
Gezondheidszorg, Ouderen
Zorgonderwijs 2.0 in Noord-Limburg
Ruim zes ton voor techniekonderwijs
1,5 miljoen voor techniekonderwijs op basisscholen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen