Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld voor agrariërs om wateroverlast te voorkomen

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 14:53

Een stimuleringsfonds voor agrariërs uit Zuid-Limburg moet ervoor zorgen dat minder water vanuit de heuvels naar beneden stroomt. Het is een van de maatregelen die Waterschap Limburg neemt om onder meer wateroverlast te voorkomen.

Als gevolg van de klimaatverandering heeft Waterschap Limburg het programma Water in Balans opgezet. Een van de doelstellingen is om 10 millimeter extra water vast te houden in het landelijk gebied in Zuid-Limburg.

Stimuleringsregeling
Josette van Wersch, bestuurder van Waterschap Limburg, ziet hierin een belangrijke opgave voor de landbouw. "We willen deze sector stimuleren tot het nemen van maatregelen. Daarnaast willen we ze aanmoedigen om ervaring op te doen met het vasthouden van water. Daarom hebben we hier een stimuleringsregeling voor opgezet." Van Wersch laat weten dat proeven met de Wageningen University & Research (WUR) de afgelopen jaren hebben aangetoond dat hier goede resultaten mee bereikt kunnen worden. "Denk dan aan een andere manier van werken of een andere inrichting van het landbouwperceel", aldus Van Wersch.

De regeling heeft betrekking op het teeltseizoen 2022. Agrariërs kunnen met de subsidie bestaande of nieuwe maatregelen uitvoeren. Denk daarbij aan het plaatsen van dijkjes, houten schotjes en landbouwbuffers. Aanvragen kunnen worden gedaan van 3 januari tot en met 22 mei 2022. In totaal is er 600.000 euro te verdelen. Voor meer informatie kijk op www.waterschaplimburg.nl/stimuleringsregeling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen