Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld stichting DOEN voor projecten M2015

Geplaatst opmaandag 10 november 2014 - 7:24

De stichting DOEN geeft 45.000 euro subsidie voor projecten die plaatsvinden in het kader van het Jaar van de Mijnen (M2015).

DOEN is een onderdeel van de Nationale Postcodeloterij en geeft geld voor drie projecten waarbij sprake is van betrokkenheid van de gemeenschap.

Inloopwinkel
Een van de projecten die geld krijgen is een inloopwinkel die tijdens het Jaar van de Mijnen in het centrum van Heerlen zit en waar mijnkleding in combinatie met nieuwe mode centraal staat. Ook is er geld voor een estafette in elf Heerlense wijken, waar recepten van mijnwerkersgezinnen worden opgetekend voor een mijnkookboek.

Sittard-Geleen
De gemeente Sittard-Geleen liet eerder al weten een bedrag van maximaal 20.000 euro beschikbaar te stellen voor het Jaar van de Mijnen.

Jaar van de Mijnen
Het is volgend jaar 50 jaar geleden dat de mijnsluiting in Limburg werd aangekondigd. Daarom worden er dan, tijdens M2015, diverse activiteiten met betrekking tot het mijnverleden georganiseerd.

M2015 hoopt ongeveer 6 miljoen euro bij elkaar te krijgen voor alle activiteiten. Daarvan lijkt op dit moment ongeveer vier miljoen zeker.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jaar van de Mijnen opent met voorstelling over Den Uyl
Sittard-Geleen steekt geld in Jaar van de Mijnen
Antieke stoomlocomotief terug naar Heerlen
Mijnroute voor fietsers Limburgs Mooiste
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen