Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld stichting DOEN voor projecten M2015

Geplaatst opmaandag 10 november 2014 - 7:24

De stichting DOEN geeft 45.000 euro subsidie voor projecten die plaatsvinden in het kader van het Jaar van de Mijnen (M2015).

DOEN is een onderdeel van de Nationale Postcodeloterij en geeft geld voor drie projecten waarbij sprake is van betrokkenheid van de gemeenschap.

Inloopwinkel
Een van de projecten die geld krijgen is een inloopwinkel die tijdens het Jaar van de Mijnen in het centrum van Heerlen zit en waar mijnkleding in combinatie met nieuwe mode centraal staat. Ook is er geld voor een estafette in elf Heerlense wijken, waar recepten van mijnwerkersgezinnen worden opgetekend voor een mijnkookboek.

Sittard-Geleen
De gemeente Sittard-Geleen liet eerder al weten een bedrag van maximaal 20.000 euro beschikbaar te stellen voor het Jaar van de Mijnen.

Jaar van de Mijnen
Het is volgend jaar 50 jaar geleden dat de mijnsluiting in Limburg werd aangekondigd. Daarom worden er dan, tijdens M2015, diverse activiteiten met betrekking tot het mijnverleden georganiseerd.

M2015 hoopt ongeveer 6 miljoen euro bij elkaar te krijgen voor alle activiteiten. Daarvan lijkt op dit moment ongeveer vier miljoen zeker.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jaar van de Mijnen opent met voorstelling over Den Uyl
Sittard-Geleen steekt geld in Jaar van de Mijnen
Antieke stoomlocomotief terug naar Heerlen
Mijnroute voor fietsers Limburgs Mooiste
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen