Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geld Heerlen voor Maastricht Airport lang niet zeker

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 13:42

Het is nog lang niet zeker dat Heerlen instemt met financiële steun voor Maastricht Aachen Airport.

De SP in Heerlen - verreweg de grootste partij in de raad - wil eerst een deugdelijk businessplan zien waaruit blijkt dat het vliegveld levensvatbaar is, voordat ze ja zegt tegen financiele steun voor het vliegveld.

Extra uitgaven
Dat zegt SP-gemeenteraadslid Piet Brauer. Bovendien weet de SP niet of er überhaupt wel geld voor handen is. Zo kosten alleen de decentralisaties van de zorg de stad al vijf miljoen extra, de komende jaren.

​Eerst duidelijkheid
Ook de raadsfracties van het CDA en GOB in Sittard-Geleen willen eerst duidelijkheid over de financiële situatie van de gemeente voordat ze een besluit nemen over steun aan het vliegveld

Daarmee lijkt de benodigde financiële steun van de Zuid-Limburgse gemeenten aan Maastricht-Aachen Airport onzeker.

Garantie voor 1 maart
De provincie gaf woensdagmorgen nog aan voor 1 maart een garantie van de drie grote gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen te willen. Die garantie zou moeten inhouden dat de drie gemeenten volgend jaar gezamenlijk zes miljoen investeren in het vliegveld, als tegemoetkoming in de kosten voor onder andere brandweer, beveiliging, luchtverkeersleiding en douane.

Lees ook: Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA

De raad van Beek heeft om redenen van werkgelegenheid en spin-off afgelopen zomer al twee miljoen toegezegd. Ook in Maastricht lijkt er voldoende politieke steun.

Regionale dekking regelen
De provincie wil een toezegging van de gemeenten om andere partijen over de streep te trekken te investeren in het vliegveld. "Het kan niet zo zijn dat wij marktpartijen vragen tijd en geld te investeren in een serieuze bieding en dat vervolgens blijkt dat de toegezegde regionale dekking er niet komt", schrijven Gedeputeerde Staten in een brief aan de colleges van B en W van Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen.

Interesse
Elf commerciële partijen hebben dinsdag aangegeven dat ze interesse hebben om de exploitatie van het vliegveld over te nemen.

Lees ook: Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Ook twijfel in Sittard-Geleen over steun MAA
Krewinkel: provincie en gemeenten moeten investeren in MAA
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen