Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld Heerlen voor Maastricht Airport lang niet zeker

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 13:42

Het is nog lang niet zeker dat Heerlen instemt met financiële steun voor Maastricht Aachen Airport.

De SP in Heerlen - verreweg de grootste partij in de raad - wil eerst een deugdelijk businessplan zien waaruit blijkt dat het vliegveld levensvatbaar is, voordat ze ja zegt tegen financiele steun voor het vliegveld.

Extra uitgaven
Dat zegt SP-gemeenteraadslid Piet Brauer. Bovendien weet de SP niet of er überhaupt wel geld voor handen is. Zo kosten alleen de decentralisaties van de zorg de stad al vijf miljoen extra, de komende jaren.

​Eerst duidelijkheid
Ook de raadsfracties van het CDA en GOB in Sittard-Geleen willen eerst duidelijkheid over de financiële situatie van de gemeente voordat ze een besluit nemen over steun aan het vliegveld

Daarmee lijkt de benodigde financiële steun van de Zuid-Limburgse gemeenten aan Maastricht-Aachen Airport onzeker.

Garantie voor 1 maart
De provincie gaf woensdagmorgen nog aan voor 1 maart een garantie van de drie grote gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen te willen. Die garantie zou moeten inhouden dat de drie gemeenten volgend jaar gezamenlijk zes miljoen investeren in het vliegveld, als tegemoetkoming in de kosten voor onder andere brandweer, beveiliging, luchtverkeersleiding en douane.

Lees ook: Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA

De raad van Beek heeft om redenen van werkgelegenheid en spin-off afgelopen zomer al twee miljoen toegezegd. Ook in Maastricht lijkt er voldoende politieke steun.

Regionale dekking regelen
De provincie wil een toezegging van de gemeenten om andere partijen over de streep te trekken te investeren in het vliegveld. "Het kan niet zo zijn dat wij marktpartijen vragen tijd en geld te investeren in een serieuze bieding en dat vervolgens blijkt dat de toegezegde regionale dekking er niet komt", schrijven Gedeputeerde Staten in een brief aan de colleges van B en W van Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen.

Interesse
Elf commerciële partijen hebben dinsdag aangegeven dat ze interesse hebben om de exploitatie van het vliegveld over te nemen.

Lees ook: Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Krewinkel: provincie en gemeenten moeten investeren in MAA
Ook twijfel in Sittard-Geleen over steun MAA
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen