Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geld gevraagd voor asielzoekers die feestje misten

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 21:19

De overlast veroorzakende asielzoekers die tijdens de jaarwisseling huisarrest hadden in Weert, moeten elk 300 euro schadevergoeding krijgen omdat ze die nacht geen feest konden vieren.

Dat eist de Bond van Wetsovertreders. Volgens de bond hebben de 26 asielzoekers recht op het geld vanwege 'gederfde feestvreugde’. De bond heeft zijn vordering bij de rechtbank in Roermond kenbaar gemaakt.

Compensatie
Volgens de bond moeten de 26 asielzoekers, die op last van burgemeester Jos Heijmans tijdens oud en nieuw in het asielzoekerscentrum moesten blijven, gecompenseerd worden. "Ze hebben geen oudejaarsfeest kunnen vieren”, zegt Christiaan Bekema, secretaris van de Bond van Wetsovertreders. "Daarom vragen wij een vergoeding van 300 euro. Dat zijn de bedragen die volgens ons bij een kantonrechter gangbaar zijn."

Lees ook: Bond doet aangifte tegen burgemeester van Weert

Noodbevel
Volgens Bekema maakt de schadeclaim deel uit van de procedure bij de bestuursrechter. Die zaak gaat over de rechtmatigheid van het noodbevel. Door het uitvaardigen daarvan moesten de criminele en asociale asielzoekers, die zich eerder schuldig hadden gemaakt aan winkeldiefstal, zakkenrollerij en intimidatie, verplicht op het asielzoekerscentrum blijven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Bond doet aangifte tegen burgemeester van Weert
OM onderzoekt noodbevel voor lastige asielzoekers Weert
Rechtszaak tegen burgemeester Weert ingetrokken
Criminele Afrikaanse asielzoekers apart gezet in azc
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen