Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geld gevraagd voor asielzoekers die feestje misten

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 21:19

De overlast veroorzakende asielzoekers die tijdens de jaarwisseling huisarrest hadden in Weert, moeten elk 300 euro schadevergoeding krijgen omdat ze die nacht geen feest konden vieren.

Dat eist de Bond van Wetsovertreders. Volgens de bond hebben de 26 asielzoekers recht op het geld vanwege 'gederfde feestvreugde’. De bond heeft zijn vordering bij de rechtbank in Roermond kenbaar gemaakt.

Compensatie
Volgens de bond moeten de 26 asielzoekers, die op last van burgemeester Jos Heijmans tijdens oud en nieuw in het asielzoekerscentrum moesten blijven, gecompenseerd worden. "Ze hebben geen oudejaarsfeest kunnen vieren”, zegt Christiaan Bekema, secretaris van de Bond van Wetsovertreders. "Daarom vragen wij een vergoeding van 300 euro. Dat zijn de bedragen die volgens ons bij een kantonrechter gangbaar zijn."

Lees ook: Bond doet aangifte tegen burgemeester van Weert

Noodbevel
Volgens Bekema maakt de schadeclaim deel uit van de procedure bij de bestuursrechter. Die zaak gaat over de rechtmatigheid van het noodbevel. Door het uitvaardigen daarvan moesten de criminele en asociale asielzoekers, die zich eerder schuldig hadden gemaakt aan winkeldiefstal, zakkenrollerij en intimidatie, verplicht op het asielzoekerscentrum blijven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Bond doet aangifte tegen burgemeester van Weert
OM onderzoekt noodbevel voor lastige asielzoekers Weert
Rechtszaak tegen burgemeester Weert ingetrokken
Criminele Afrikaanse asielzoekers apart gezet in azc
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen