Overslaan en naar de inhoud gaan

Geld is binnen voor tapasgigant Heerlen

Geplaatst opmaandag 30 januari 2017 - 6:47

In recordtijd hebben de ondernemers achter tapasrestaurant La Cubanita in Heerlen 395.000 euro opgehaald via crowdfunding.

Talloze kleine investeerders legden bedragen in, variërend van 250 tot 5000 euro.

Tapas
Met dit startkapitaal beginnen franchisenemers Ralf Staps en Etiènne Hazen in de Honigmannstraat, tegenover Berden, een laagdrempelig tapasrestaurant volgens de formule van La Cubanita. Via hun netwerk had het duo al een ton binnen. Met de crowdfundingactie werd afgelopen week in een paar dagen tijd nog eens 195.000 euro opgehaald. Investeerders krijgen 7,5 procent rente, de looptijd bedraagt 4 jaar.

Lees ook: Heerlen krijgt grootste vestiging van tapasgigant

Zonder bank
De ondernemers hoeven nu niet naar de bank. Ze hebben in totaal 570.000 euro nodig voor de verbouwing, de inventaris, voorfinanciering van de btw, voorraden en aanloopkosten, leert de website van Horeca Crowdfunding Nederland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen krijgt grootste vestiging van tapasgigant
Stadshotel Heerlen verruilt Paris voor Spanje
Restaurant La Piazza in Venray failliet
Limburgse restaurants vechten om koks
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen