iStock-172401094

LIOF gaat inzetten op duurzame vernieuwingen MKB

Ontwikkelingsmaatschappij LIOF gaat de komende drie jaar ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb'ers) ondersteunen bij allerlei vernieuwingen die bijdragen aan een meer duurzame en gezonde maatschappij.

ANP-408673112
Fraudeschandaal binnen Zuyderland: medewerkers ontslagen

Zuyderland heeft meerdere medewerkers ontslagen vanwege een fraudeschandaal binnen zorgcentrum Glana in Geleen. Een manager foetelde met contracturen, waardoor een aantal medewerkers meer salaris ontving dan waar ze recht op hadden.

stock pensioen geld duurzaam
Bijna 60 miljoen euro voor investeringen in schone energie

Limburg krijgt 58,5 miljoen euro van Europa voor investeringen in nieuwe technologieën voor betaalbare, schone en duurzame energie. Die moeten ook nieuwe banen opleveren.

stock geld 500 euro bankbiljetten
Gemeente Venlo ontvangt 1,4 miljoen voor fietspaden

De Provincie Limburg gaat 1,4 miljoen euro investeren in twee fietsroutes in de gemeente Venlo.

Max Verstappen geld financieel
Verstappen grijpt met salaris naast podium in F1

Over zijn inkomen hoeft Formule 1-coureur Max Verstappen niet te klagen, maar er zijn drie coureurs met een nóg royaler basissalaris.

Arrestatie
Man (21) tovert cocaïne, mes en spaargeld uit onderbroek

De politie heeft een bijzondere vondst gedaan in de onderbroek van Hamza (21). Toen de Maastrichtenaar in zijn woonplaats werd aangehouden, haalde hij cocaïne, een mes en 765 euro in briefgeld uit zijn onderbroek.

Donatie voedselbank Noord-Limburg (12 nov 2020)
Cohesie doneert 7000 euro aan voedselbanken Noord-Limburg

Huisartsencoöperatie Cohesie heeft donderdag een bedrag van 7000 euro gedoneerd aan voedselbanken in het noorden van de provincie.

Geld cash euro witwassen stock
Albanees (28) krijgt ton terug: geen bewijs van witwassen

Een 28-jarige man uit Albanië krijgt 105.560,18 euro terug van justitie. De twintiger werd verdacht van het witwassen van dat bedrag, maar daar is volgens de rechter te weinig bewijs voor.

Overval Jumbo Sittard 1 feb 2020
Sittardse supermarktroof gelinkt aan andere overval

Justitie onderzoekt de link tussen een overval op een Jumbo-supermarkt in Sittard en een tweede incident. Er wordt onderzocht of dezelfde personen betrokken zijn.

Politie istock
Munitie, drugs en geld aangetroffen in woning Venray

Agenten hebben vrijdag in de vroege ochtend drugs, munitie en geld in beslag genomen nadat zij een drugspand binnenvielen aan de Wagnerstraat.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten