Overslaan en naar de inhoud gaan

Geladen wapen en patronen in auto: inzittenden opgepakt

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 18:22

Twee inzittenden reden over de A2 met een geladen vuurwapen en patronen in de auto. De politie onderschepte het wapen en de munitie tijdens een doorzoeking van het voertuig.

Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag, maar brengt de politie woensdag naar buiten.

Gevaarlijker
Agenten zagen de desbetreffende auto op de A2 rijden en besloten de wagen te controleren in de gemeente Echt-Susteren. Een exacte locatie wordt niet gegeven. Die controle gaf aanleiding om de auto te doorzoeken. Daarbij werd het geladen vuurwapen en volmantel patronen gevonden. Dat zijn patronen die door hun lading vaak extra schade aanrichten. De politie omschrijft ze als gevaarlijker dan 'normale' munitie. Later stuitten agenten op nog eens tien volmantel patronen.

De twee inzittenden van 28 en 30 jaar werden direct gearresteerd. De twintiger is inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris en blijft de komende twee weken nog vastzitten.

Het vuurwapen en de munitie zijn in beslag genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen