Overslaan en naar de inhoud gaan

Geladen wapen en patronen in auto: inzittenden opgepakt

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 18:22

Twee inzittenden reden over de A2 met een geladen vuurwapen en patronen in de auto. De politie onderschepte het wapen en de munitie tijdens een doorzoeking van het voertuig.

Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag, maar brengt de politie woensdag naar buiten.

Gevaarlijker
Agenten zagen de desbetreffende auto op de A2 rijden en besloten de wagen te controleren in de gemeente Echt-Susteren. Een exacte locatie wordt niet gegeven. Die controle gaf aanleiding om de auto te doorzoeken. Daarbij werd het geladen vuurwapen en volmantel patronen gevonden. Dat zijn patronen die door hun lading vaak extra schade aanrichten. De politie omschrijft ze als gevaarlijker dan 'normale' munitie. Later stuitten agenten op nog eens tien volmantel patronen.

De twee inzittenden van 28 en 30 jaar werden direct gearresteerd. De twintiger is inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris en blijft de komende twee weken nog vastzitten.

Het vuurwapen en de munitie zijn in beslag genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen