Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gelaatscherm moet tandartsen en rijschoolhouders helpen'

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 15:55

Een bedrijf uit Geleen heeft een gelaatscherm ontwikkeld in strijd tegen het coronavirus. Het 'Face protection Shield' zou bescherming kunnen bieden aan onder andere zorgpersoneel, tandartsen en rijschoolhouders tijdens hun werk.

"Maar ook aan medewerkers in een fabriek, zoals die van VDL Nedcar", vertelt Luc van Neer, CEO van FAST Automotive Group BV, dat gevestigd zit op de Brightlands Chemelot Campus.

Bestelling
"Het ziekenhuis in Maastricht en rijschoolhouders hebben al belangstelling getoond in het gelaatscherm. VDL Nedcar en een aantal tandartsen hebben al een bestelling gedaan", vertelt Van Neer.

Het gelaatscherm zou volgens de CEO onbewuste aanrakingen in het gezicht kunnen voorkomen en vermindering van spreiding van deeltjes door niezen en hoesten.

Boodschappen
Het scherm is niet voor privégebruik. "Het is niet de bedoeling dat je boodschappen gaat doen met het scherm op. Het is echt om mensen te beschermen tijdens hun werk", vertelt Van Neer.

Tussen de 7500 en 10.000 stuks
Het initiatief is volgens de CEO tot stand gekomen door een samenwerking met bedrijven uit Sittard, Geleen en Venray. "In principe kunnen wij er tussen de 7500 en 10.000 stuks per week produceren. Meestal worden deze schermen met een 3D-printer gemaakt, maar dit kost veel tijd. Door de samenwerking kunnen we er in korte tijd veel meer produceren."

Volgens Van Neer kunnen de gelaatschermen hergebruikt worden, zodra deze niet meer nodig zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen