Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gelaatscherm moet tandartsen en rijschoolhouders helpen'

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 15:55

Een bedrijf uit Geleen heeft een gelaatscherm ontwikkeld in strijd tegen het coronavirus. Het 'Face protection Shield' zou bescherming kunnen bieden aan onder andere zorgpersoneel, tandartsen en rijschoolhouders tijdens hun werk.

"Maar ook aan medewerkers in een fabriek, zoals die van VDL Nedcar", vertelt Luc van Neer, CEO van FAST Automotive Group BV, dat gevestigd zit op de Brightlands Chemelot Campus.

Bestelling
"Het ziekenhuis in Maastricht en rijschoolhouders hebben al belangstelling getoond in het gelaatscherm. VDL Nedcar en een aantal tandartsen hebben al een bestelling gedaan", vertelt Van Neer.

Het gelaatscherm zou volgens de CEO onbewuste aanrakingen in het gezicht kunnen voorkomen en vermindering van spreiding van deeltjes door niezen en hoesten.

Boodschappen
Het scherm is niet voor privégebruik. "Het is niet de bedoeling dat je boodschappen gaat doen met het scherm op. Het is echt om mensen te beschermen tijdens hun werk", vertelt Van Neer.

Tussen de 7500 en 10.000 stuks
Het initiatief is volgens de CEO tot stand gekomen door een samenwerking met bedrijven uit Sittard, Geleen en Venray. "In principe kunnen wij er tussen de 7500 en 10.000 stuks per week produceren. Meestal worden deze schermen met een 3D-printer gemaakt, maar dit kost veel tijd. Door de samenwerking kunnen we er in korte tijd veel meer produceren."

Volgens Van Neer kunnen de gelaatschermen hergebruikt worden, zodra deze niet meer nodig zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen