Overslaan en naar de inhoud gaan

Gekke Maondaag in Velden niet in januari, maar in voorjaar

Geplaatst opdinsdag 7 december 2021 - 10:38

Gekke Maondaag in Velden vindt volgend jaar niet in januari plaats, maar eind mei. De coronapandemie gooit wederom roet in het eten.

Dat maakt Gekke Maondaagsvereiniging De Wuilus dinsdag bekend.

Onzekerheid
Het coronavirus en de regels die in de toekomst gaan gelden, zorgen voor veel onduidelijkheid. "Het blijft allemaal met onzekerheid omgeven. En daarin hebben we wederom verstandige keuzes moeten maken. Onze belangrijkste weken in januari zijn in geheel verzet", verklaart De Wuilus.

Andere festiviteiten
Ook de rest van het programma is opgeschoven. Het Gardefestival gaat van 2 januari naar 6 maart. Het Prinsenbal wat op 8 januari stond gepland, wordt verzet naar 14 mei. Tenslotte worden Gekke Maondaag en Brokke Dinsdag 30 en 31 mei gevierd. "Met optocht en alles wat er bij hoort. We hebben grote hoop op de boosterprik die dan al helemaal rond is. Daarnaast hopen we dat het virus bij betere temperaturen banger wordt. Maar het blijft koffiedik kijken", legt voorzitter Harold Hafmans van De Wuilus uit.

In 2021 ook geen Gekke Maondaag
Dit jaar konden de carnavalsactiviteiten ook niet doorgaan vanwege het coronavirus. Via YouTube werd Gekke Maondaag gevierd. "We willen onze traditie niet nog eens stil leggen", stelt Hafmans.

Lees ook: Coronaproof vastelaovend: Gekke Maondaag gaat online door

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen