Overslaan en naar de inhoud gaan

Gehele kunstcollectie Roerdalen in de verkoop

Geplaatst opmaandag 5 september 2016 - 16:28

Roerdalen haalt maandag ruim tachtig kunstwerken van de muur en uit het depot.

De volledige kunstcollectie van de gemeente gaat onder de hamer.

Amsterdamse Limburgers
Onder de werken bevinden zich onder meer schilderijen van Amsterdamse Limburgers zoals Sjef Diederen en Ger Lataster. Die kunstenaars trokken naar de hoofdstad om inspiratie op te doen. Ook zijn er doeken te koop van de lokale kunstenaar Jan van Helden.

Veiling
Al voor 5 euro kan men een schilderij op de kop tikken. Het duurste werk, een olieverfdoek van Defesche, heeft een openingsbod van 2000 euro. De kunstwerken worden online geveild.

Betere bestemming
Door de kunststukken te verkopen, wil de gemeente in eerste instantie flink opruimen. Daarnaast vindt burgemeester Monique de Boer het belangrijk dat de kunststukken op een eervollere plek terechtkomen. "We willen graag dat er waardering komt voor de kunst die we hebben. Het hing in de kelder of ergens in het gemeentehuis terwijl niemand daar de juiste waardering voor had."

Andere tijdsgeest
De Boer vindt dat een gemeente niet zoveel museumwaardige kunst zou moeten bezitten. "De werken stammen uit een tijd dat men het belangrijk vond dat een gemeente kunst moest kopen. We vonden het niet meer in de tijd passen", zegt ze.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roerdalen gaat kunststukken verkopen
'Limburg Festival moet groeien naar groter evenement'
Kunstwerken Roerdalen leveren bijna 25.000 euro op
Krijgt Hoensbroek een Sjef Diederenplein?
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen