Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheime opvangplekken voor slachtoffers mensenhandel

Geplaatst opdinsdag 5 juni 2018 - 5:52

Meiden en jonge vrouwen met een beperking die slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld loverboys, worden sinds twee maanden in Limburg opgevangen en begeleid.

Koraal en Expertisepunt Mensenhandel hebben het project opgezet. Er zijn op dit moment twee geheime opvangplekken, later dit jaar komt er een derde bij.

Beperking
De opvang is bedoeld voor meiden en vrouwen met een lichte verstandelijke beperking, die slachtoffer zijn geworden van seksuele uitbuiting. Het gaat niet alleen om tieners die in handen zijn gevallen van loverboys, maar bijvoorbeeld ook om vrouwen die door mensenhandelaars hierheen zijn gehaald.

Kwetsbaar
Jongeren met een licht verstandelijke beperking vormen een kwetsbare groep die relatief vaak slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. Het behandelprogramma met de naam Your Inner Power of Yip! is bedoeld voor meiden en jonge vrouwen tussen 12 en 27 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Mannen
De locaties bieden niet alleen opvang, maar ook hulp met bijvoorbeeld psychiatrische problemen en begeleiding naar werk. Er wordt nog gekeken of er ook een locatie voor mannelijke slachtoffers komt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen