Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheime opvangplekken voor slachtoffers mensenhandel

Geplaatst opdinsdag 5 juni 2018 - 5:52

Meiden en jonge vrouwen met een beperking die slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld loverboys, worden sinds twee maanden in Limburg opgevangen en begeleid.

Koraal en Expertisepunt Mensenhandel hebben het project opgezet. Er zijn op dit moment twee geheime opvangplekken, later dit jaar komt er een derde bij.

Beperking
De opvang is bedoeld voor meiden en vrouwen met een lichte verstandelijke beperking, die slachtoffer zijn geworden van seksuele uitbuiting. Het gaat niet alleen om tieners die in handen zijn gevallen van loverboys, maar bijvoorbeeld ook om vrouwen die door mensenhandelaars hierheen zijn gehaald.

Kwetsbaar
Jongeren met een licht verstandelijke beperking vormen een kwetsbare groep die relatief vaak slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. Het behandelprogramma met de naam Your Inner Power of Yip! is bedoeld voor meiden en jonge vrouwen tussen 12 en 27 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Mannen
De locaties bieden niet alleen opvang, maar ook hulp met bijvoorbeeld psychiatrische problemen en begeleiding naar werk. Er wordt nog gekeken of er ook een locatie voor mannelijke slachtoffers komt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen