Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheime operatie: arrestaties, cocaïne en half miljoen euro

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 6:00

In een woning in Maastricht heeft de politie een half miljoen euro in contanten en 24 kilo cocaïne gevonden. De vondst is het resultaat van een maandenlange geheime operatie.

Dat blijkt uit onderzoek van L1. Eerder maakte de politie al bekend dat er twee mannen gearresteerd zijn.

Big Brother
Het duo werd op 13 juni gearresteerd. Maandenlang hield de landelijke politie iedere stap van het tweetal in de gaten. Hun telefoons werden getapt, er werden peilbakens onder hun auto's geplaatst en beide verdachten werden via surveillance in de gaten gehouden.

Lees ook: Twintig kilo drugs en tonnen aan geld gevonden bij invallen

Grotere jongens
Dat niet de Limburgse politie, maar de Landelijke Eenheid leidend was tijdens dit onderzoek, heeft alles te maken met het grotere plaatje. De twee Maastrichtse verdachten zijn immers in beeld gekomen tijdens een groot landelijk onderzoek naar georganiseerde misdaad. Ze hebben mogelijk banden met drugscriminelen in het westen.

Deal met justitie
Overigens is één van de Maastrichtse mannen alweer op vrije voeten gesteld. "Bij hem werd zo'n 30.000 euro aangetroffen", laat een woordvoerster van het Landelijk Parket weten. De 33-jarige verdachte had geen legale verklaring voor dat geld. Hij maakte een deal met justitie. "Afstand van het geld en bij hem aangetroffen telefoons, plus het betalen van een boete."

Kilo's coke
De 30-jarige man in wiens woning 24 kilo cocaïne, ongeveer een half miljoen euro en een vuurwapen werd gevonden, moet nog zeker drie maanden in voorarrest doorbrengen. Dat bevestigt de rechtbank in Rotterdam tegenover L1. Bij die rechtbank moet hij op 23 september voor het eerst voorkomen.

Zijn advocate Gita Biesmans wenst niet op dit verhaal te reageren.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen