Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheime operatie: arrestaties, cocaïne en half miljoen euro

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 6:00

In een woning in Maastricht heeft de politie een half miljoen euro in contanten en 24 kilo cocaïne gevonden. De vondst is het resultaat van een maandenlange geheime operatie.

Dat blijkt uit onderzoek van L1. Eerder maakte de politie al bekend dat er twee mannen gearresteerd zijn.

Big Brother
Het duo werd op 13 juni gearresteerd. Maandenlang hield de landelijke politie iedere stap van het tweetal in de gaten. Hun telefoons werden getapt, er werden peilbakens onder hun auto's geplaatst en beide verdachten werden via surveillance in de gaten gehouden.

Lees ook: Twintig kilo drugs en tonnen aan geld gevonden bij invallen

Grotere jongens
Dat niet de Limburgse politie, maar de Landelijke Eenheid leidend was tijdens dit onderzoek, heeft alles te maken met het grotere plaatje. De twee Maastrichtse verdachten zijn immers in beeld gekomen tijdens een groot landelijk onderzoek naar georganiseerde misdaad. Ze hebben mogelijk banden met drugscriminelen in het westen.

Deal met justitie
Overigens is één van de Maastrichtse mannen alweer op vrije voeten gesteld. "Bij hem werd zo'n 30.000 euro aangetroffen", laat een woordvoerster van het Landelijk Parket weten. De 33-jarige verdachte had geen legale verklaring voor dat geld. Hij maakte een deal met justitie. "Afstand van het geld en bij hem aangetroffen telefoons, plus het betalen van een boete."

Kilo's coke
De 30-jarige man in wiens woning 24 kilo cocaïne, ongeveer een half miljoen euro en een vuurwapen werd gevonden, moet nog zeker drie maanden in voorarrest doorbrengen. Dat bevestigt de rechtbank in Rotterdam tegenover L1. Bij die rechtbank moet hij op 23 september voor het eerst voorkomen.

Zijn advocate Gita Biesmans wenst niet op dit verhaal te reageren.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen