Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheime getuige: Thijs H. (28) wilde mensen aan mes rijgen

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 10:35

Een nieuwe getuige in de zaak tegen Thijs H. (28) heeft verklaard dat hij met de moordverdachte heeft gesproken in een café. Thijs zou hem toen hebben verteld dat hij wilde weten hoe het was om mensen aan zijn mes te rijgen.

Deze getuige meldde zich vorige week, na grote media-aandacht rondom de zaak.

Lees ook: Brengt geheime getuige Thijs H. aan het wankelen?

Café de Paap
Op 22 juni startte het proces en diezelfde dag meldde de man zich bij de politie in Den Haag, de stad waar Thijs zijn eerste moord pleegde en waar hij een tijd woonde vanwege zijn studie. Een dag later is de nieuwe getuige direct uitgebreid gehoord door de politie. Hij zou Thijs hebben getroffen in het Haagse café De Paap.

Video: L1

3,50 euro
In die kroeg zou de Brunssumse moordverdachte zich op 27 oktober 2018 hebben voorgesteld als 'Thijs met een H', iemand die nog niet lang in Den Haag woonde en vooral op zijn moeder leunde. Hij zou ook hebben verteld dat zijn moeder advocaat is. Uit onderzoek is gebleken dat Thijs die nacht inderdaad 3,50 euro pinde in een café, maar dat is een ander café in Den Haag.

Nooit geweest
Thijs werd dinsdagmorgen geconfronteerd met de nieuwe getuige en zijn verhaal. "Ik ben nooit in café De Paap geweest, ik weet niet eens waar het ligt. En nee, ik heb nooit gezegd dat ik mensen aan een mes wil rijgen", was de twintiger duidelijk.

Video: L1

Lees ook: 'Psychotische Thijs H. werd niet goed geholpen door ggz'

Brandbrief Mondriaan
Dinsdagmorgen kwam ook een brandbrief van Mondriaan ter sprake. De ggz-instelling kreeg vorige week forse kritiek van deskundigen van het Pieter Baan Centrum. Mondriaan had moeten zien dat Thijs psychotisch was, maar zou hem verkeerd hebben behandeld waardoor de psychoses alleen maar erger konden worden.

Suggestief beeld
De officier van justitie las dinsdag voor uit de brief van Mondriaan aan het Pieter Baan Centrum. "In de brief geeft men kort gezegd aan dat ze grote moeite hebben met het eenzijdige en suggestieve beeld dat door de deskundigen is geschetst", zei de officier. "Mondriaan stelt dat het Pieter Baan Centrum bovendien bewust het risico heeft genomen dat hun rapportage incompleet is. Zaken die mee hadden moeten worden genomen, zijn niet meegenomen."

Lees ook: Familie slachtoffers Thijs H.: 'Seriemoordenaar, monster'

Video: L1

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen