Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheime getuige: Thijs H. (28) wilde mensen aan mes rijgen

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 10:35

Een nieuwe getuige in de zaak tegen Thijs H. (28) heeft verklaard dat hij met de moordverdachte heeft gesproken in een café. Thijs zou hem toen hebben verteld dat hij wilde weten hoe het was om mensen aan zijn mes te rijgen.

Deze getuige meldde zich vorige week, na grote media-aandacht rondom de zaak.

Lees ook: Brengt geheime getuige Thijs H. aan het wankelen?

Café de Paap
Op 22 juni startte het proces en diezelfde dag meldde de man zich bij de politie in Den Haag, de stad waar Thijs zijn eerste moord pleegde en waar hij een tijd woonde vanwege zijn studie. Een dag later is de nieuwe getuige direct uitgebreid gehoord door de politie. Hij zou Thijs hebben getroffen in het Haagse café De Paap.

Video: L1

3,50 euro
In die kroeg zou de Brunssumse moordverdachte zich op 27 oktober 2018 hebben voorgesteld als 'Thijs met een H', iemand die nog niet lang in Den Haag woonde en vooral op zijn moeder leunde. Hij zou ook hebben verteld dat zijn moeder advocaat is. Uit onderzoek is gebleken dat Thijs die nacht inderdaad 3,50 euro pinde in een café, maar dat is een ander café in Den Haag.

Nooit geweest
Thijs werd dinsdagmorgen geconfronteerd met de nieuwe getuige en zijn verhaal. "Ik ben nooit in café De Paap geweest, ik weet niet eens waar het ligt. En nee, ik heb nooit gezegd dat ik mensen aan een mes wil rijgen", was de twintiger duidelijk.

Video: L1

Lees ook: 'Psychotische Thijs H. werd niet goed geholpen door ggz'

Brandbrief Mondriaan
Dinsdagmorgen kwam ook een brandbrief van Mondriaan ter sprake. De ggz-instelling kreeg vorige week forse kritiek van deskundigen van het Pieter Baan Centrum. Mondriaan had moeten zien dat Thijs psychotisch was, maar zou hem verkeerd hebben behandeld waardoor de psychoses alleen maar erger konden worden.

Suggestief beeld
De officier van justitie las dinsdag voor uit de brief van Mondriaan aan het Pieter Baan Centrum. "In de brief geeft men kort gezegd aan dat ze grote moeite hebben met het eenzijdige en suggestieve beeld dat door de deskundigen is geschetst", zei de officier. "Mondriaan stelt dat het Pieter Baan Centrum bovendien bewust het risico heeft genomen dat hun rapportage incompleet is. Zaken die mee hadden moeten worden genomen, zijn niet meegenomen."

Lees ook: Familie slachtoffers Thijs H.: 'Seriemoordenaar, monster'

Video: L1

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen