Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheime getuige: Thijs H. (28) wilde mensen aan mes rijgen

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 10:35

Een nieuwe getuige in de zaak tegen Thijs H. (28) heeft verklaard dat hij met de moordverdachte heeft gesproken in een café. Thijs zou hem toen hebben verteld dat hij wilde weten hoe het was om mensen aan zijn mes te rijgen.

Deze getuige meldde zich vorige week, na grote media-aandacht rondom de zaak.

Lees ook: Brengt geheime getuige Thijs H. aan het wankelen?

Café de Paap
Op 22 juni startte het proces en diezelfde dag meldde de man zich bij de politie in Den Haag, de stad waar Thijs zijn eerste moord pleegde en waar hij een tijd woonde vanwege zijn studie. Een dag later is de nieuwe getuige direct uitgebreid gehoord door de politie. Hij zou Thijs hebben getroffen in het Haagse café De Paap.

Video: L1

3,50 euro
In die kroeg zou de Brunssumse moordverdachte zich op 27 oktober 2018 hebben voorgesteld als 'Thijs met een H', iemand die nog niet lang in Den Haag woonde en vooral op zijn moeder leunde. Hij zou ook hebben verteld dat zijn moeder advocaat is. Uit onderzoek is gebleken dat Thijs die nacht inderdaad 3,50 euro pinde in een café, maar dat is een ander café in Den Haag.

Nooit geweest
Thijs werd dinsdagmorgen geconfronteerd met de nieuwe getuige en zijn verhaal. "Ik ben nooit in café De Paap geweest, ik weet niet eens waar het ligt. En nee, ik heb nooit gezegd dat ik mensen aan een mes wil rijgen", was de twintiger duidelijk.

Video: L1

Lees ook: 'Psychotische Thijs H. werd niet goed geholpen door ggz'

Brandbrief Mondriaan
Dinsdagmorgen kwam ook een brandbrief van Mondriaan ter sprake. De ggz-instelling kreeg vorige week forse kritiek van deskundigen van het Pieter Baan Centrum. Mondriaan had moeten zien dat Thijs psychotisch was, maar zou hem verkeerd hebben behandeld waardoor de psychoses alleen maar erger konden worden.

Suggestief beeld
De officier van justitie las dinsdag voor uit de brief van Mondriaan aan het Pieter Baan Centrum. "In de brief geeft men kort gezegd aan dat ze grote moeite hebben met het eenzijdige en suggestieve beeld dat door de deskundigen is geschetst", zei de officier. "Mondriaan stelt dat het Pieter Baan Centrum bovendien bewust het risico heeft genomen dat hun rapportage incompleet is. Zaken die mee hadden moeten worden genomen, zijn niet meegenomen."

Lees ook: Familie slachtoffers Thijs H.: 'Seriemoordenaar, monster'

Video: L1

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen