Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheim plan moet tramlijn Maastricht-Hasselt redden

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 10:14

De Vlaamse regering werkt in het geheim aan de redding van de sneltram Hasselt-Maastricht.

Minister Ben Weyts van mobiliteit heeft 17,1 miljoen euro gevonden om de overwegen langs het tracé in de Belgisch-Limburgse gemeenten Bilzen en Diepenbeek te sluiten. Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Aanpassing
Spoorbeheerder
Infrabel zette begin 2017 een streep door de financiering van de aanpassing van de spoorwegovergangen door de jarenlange vertraging van het plan voor de sneltram. Terwijl die aanpassing essentieel is om de tram vlot te kunnen laten doorrijden.

Financiering
Maar minister
Weyts heeft nu tijdens de laatste ministerraad van de Vlaamse regering voor de kerstvakantie een voorstel op tafel gelegd om de financiering alsnog rond te krijgen, aldus Het Belang van Limburg. Die houdt in dat een investering in het goederenspoor in de haven van Zeebrugge niet doorgaat en wordt verschoven naar de sneltram Hasselt-Maastricht.

Volgens de krant staat federaal minister van mobiliteit François Bellot ook open voor deze oplossing. Bellot gaat over het Belgische spoor.

Procedure
Het enige obstakel voor de sneltram Hasselt-Maastricht lijkt nu nog de procedure die loopt bij de Nederlandse Raad van State tegen de tram.
Die is aangespannen door omwonenden van het eindpunt op de Kesselskade in Maastricht. Op zijn laatst begin februari doet de Raad van State uitspraak.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen