Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheim plan moet tramlijn Maastricht-Hasselt redden

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 10:14

De Vlaamse regering werkt in het geheim aan de redding van de sneltram Hasselt-Maastricht.

Minister Ben Weyts van mobiliteit heeft 17,1 miljoen euro gevonden om de overwegen langs het tracé in de Belgisch-Limburgse gemeenten Bilzen en Diepenbeek te sluiten. Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Aanpassing
Spoorbeheerder
Infrabel zette begin 2017 een streep door de financiering van de aanpassing van de spoorwegovergangen door de jarenlange vertraging van het plan voor de sneltram. Terwijl die aanpassing essentieel is om de tram vlot te kunnen laten doorrijden.

Financiering
Maar minister
Weyts heeft nu tijdens de laatste ministerraad van de Vlaamse regering voor de kerstvakantie een voorstel op tafel gelegd om de financiering alsnog rond te krijgen, aldus Het Belang van Limburg. Die houdt in dat een investering in het goederenspoor in de haven van Zeebrugge niet doorgaat en wordt verschoven naar de sneltram Hasselt-Maastricht.

Volgens de krant staat federaal minister van mobiliteit François Bellot ook open voor deze oplossing. Bellot gaat over het Belgische spoor.

Procedure
Het enige obstakel voor de sneltram Hasselt-Maastricht lijkt nu nog de procedure die loopt bij de Nederlandse Raad van State tegen de tram.
Die is aangespannen door omwonenden van het eindpunt op de Kesselskade in Maastricht. Op zijn laatst begin februari doet de Raad van State uitspraak.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen