Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheim plan moet tramlijn Maastricht-Hasselt redden

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 10:14

De Vlaamse regering werkt in het geheim aan de redding van de sneltram Hasselt-Maastricht.

Minister Ben Weyts van mobiliteit heeft 17,1 miljoen euro gevonden om de overwegen langs het tracé in de Belgisch-Limburgse gemeenten Bilzen en Diepenbeek te sluiten. Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Aanpassing
Spoorbeheerder
Infrabel zette begin 2017 een streep door de financiering van de aanpassing van de spoorwegovergangen door de jarenlange vertraging van het plan voor de sneltram. Terwijl die aanpassing essentieel is om de tram vlot te kunnen laten doorrijden.

Financiering
Maar minister
Weyts heeft nu tijdens de laatste ministerraad van de Vlaamse regering voor de kerstvakantie een voorstel op tafel gelegd om de financiering alsnog rond te krijgen, aldus Het Belang van Limburg. Die houdt in dat een investering in het goederenspoor in de haven van Zeebrugge niet doorgaat en wordt verschoven naar de sneltram Hasselt-Maastricht.

Volgens de krant staat federaal minister van mobiliteit François Bellot ook open voor deze oplossing. Bellot gaat over het Belgische spoor.

Procedure
Het enige obstakel voor de sneltram Hasselt-Maastricht lijkt nu nog de procedure die loopt bij de Nederlandse Raad van State tegen de tram.
Die is aangespannen door omwonenden van het eindpunt op de Kesselskade in Maastricht. Op zijn laatst begin februari doet de Raad van State uitspraak.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen