Overslaan en naar de inhoud gaan

Gehavend Oranje verliest van Denemarken

Geplaatst opmaandag 24 januari 2022 - 20:08

Een door coronagevallen geplaagd Nederlands handbalteam heeft op het Europees kampioenschap met 23-35 verloren van Denemarken.

Het was voor de Nederlandse handballers de tweede nederlaag in de hoofdronde van het EK in Hongarije en Slowakije.

Zonder Smits en Adams
Oranje kon in het duel met de wereldkampioen geen gebruik maken van topscoorder Kay Smits. De Gelener moest evenals Lions-speler Jasper Adams vanwege een positieve coronatest in isolatie. De Nederlandse ploeg kampt sinds begin van dit toernooi met een corona uitbraak.

Thijs van Leeuwen in doel
In totaal zijn er dertien personen van de Nederlandse afvaardiging besmet of besmet geweest. Eerste doelman Bart Ravensbergen werd net als in de wedstrijd tegen Montenegro vervangen door Thijs van Leeuwen. De doelman uit Beek is tijdens dit toernooi als invaller ingevlogen. Robin Schoenaker keerde terug in de ploeg. Hij testte na zeven dagen isolatie eindelijk negatief op corona en mocht weer meedoen.

Nog één duel
Tegenstander Denenmarken is door de zege al op 8 punten gekomen en zeker van een plek in de halve finales. Oranje blijft op 2 punten staan en heeft alleen nog een wedstrijd tegen Kroatië voor de boeg. De wedstrijd om de vijfde en zesde plek is voor de Nederlandse ploeg niet meer haalbaar.

Ivar Stavast
De uit Sittard afkomstige Ivar Stavast kreeg in het duel met de Denen veel speeltijd. Hij scoorde vier treffers. Luc Steins uit Voerendaal zat een groot gedeelte van de wedstrijd op de reservebank. Dani Baijens was de productiefste speler met zes treffers.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen