Overslaan en naar de inhoud gaan

Gegevens baby op straat: ouders schrikken zich rot na lek

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 17:09

De kersverse ouders Melvin en Jaleesa uit Reuver zijn enorm geschrokken van het lekken van persoonlijke gegevens van hun baby door ziekenhuis VieCuri in Venlo.

Jaleesa beviel vorige week donderdag in het ziekenhuis en verbleef er enkele dagen met haar kind. "Het hoort gewoon niet dat informatie over onze baby open en bloot op straat ligt", reageert de moeder.

Voorbijganger
L1 maakte donderdag bekend dat gevoelige patiëntgegevens van 22 kinderen in het Venlose ziekenhuis letterlijk op straat lag. Een aantal papieren met de gegevens werden afgelopen weekend door een voorbijganger gevonden vlakbij het terrein van het ziekenhuis.

Een medewerkster had die tijdens haar pauze uit de broekzak laten vallen. In de documenten staan persoonsgegevens van de soms nog pasgeboren kinderen en hun ouders, net als informatie over de medische situatie van de kinderen. Omdat de vinder er niet op vertrouwde dat VieCuri goed met het lek zou omgaan, stapte hij naar de media.

Lees ook: 'Patiënteninformatie VieCuri viel uit broekzak tijdens pauze'

Nogal luchtig
Melvin en Jaleesa kregen het nieuws te horen via L1. "Het was netter geweest als het ziekenhuis ons tevoren op de hoogte had gesteld", zegt vader Melvin. Inmiddels zijn ze wel gebeld, maar het ziekenhuis deed nogal luchtig over het voorval, zeggen ze.

Niet serieus
De jonge ouders voelen zich niet echt serieus genomen door het Venlose ziekenhuis. Ze willen graag een gesprek onder vier ogen. Verder maken ze zich ongerust over hoe het verder gaat. "Ons is nog niet duidelijk wat er met de privégegevens is gebeurd. De man die de papieren heeft gevonden, heeft deze volgens ons nog steeds in zijn bezit", zegt Melvin.

Lees ook: Patiëntgegevens kinderafdeling VieCuri op straat

Dat ze nu zelf in de media verschijnen is anders dan dat gegevens van hun kind op straat liggen. "In het dossier staat veel meer informatie over haar dan wat wij prijsgeven."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen