Overslaan en naar de inhoud gaan

Gegarandeerde prijs huizen door komst windmolens

Geplaatst opmaandag 4 februari 2019 - 17:01

De bewoners van twaalf woningen in de Venlose buurtschap Heierhoeve krijgen een gegarandeerde verkoopprijs voor hun huis als zij willen vertrekken in verband met de komst van een windmolenpark.

Tot twee jaar na de plaatsing van de molens blijft de regeling staan, zodat de bewoners de nieuwe situatie eerst kunnen aankijken.

Windmolenpark
Dat blijkt uit een brief van D66-gedeputeerde Hans Teunissen over de stand van zaken rond de omstreden bouw van negen windmolens langs het spoor tussen Venlo en Sevenum. Vier daarvan komen vlakbij Heierhoeve. Eind september gaf het Limburgs Parlement groen licht voor het windmolenpark. Wel moest intensief overlegd worden met omwonenden over vervolgstappen.

Snel internet
Behalve de vaste verkoopprijs, is ook afgesproken dat er een verbod komt op kamerverhuur aan buitenlandse werknemers en dat de ongeveer 50 woningen in Heierhoeve alsnog worden aangesloten op snel internet via de glasvezel. De kosten hiervan komen voor rekening van de provincie en de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas.

Last
"Deze maatregel heeft niet rechtstreeks te maken met overlast vanwege de windmolens. Maar dat ze aanvankelijk buiten de plannen voor glasvezel in het buitengebied vielen, is wel iets waar inwoners last van hebben", zo meldt gedeputeerde Teunissen aan de provinciale politiek. Vandaar dat de glasvezel er nu toch komt.

Schadevergoeding
Inwoners is verder een schaderegeling aangeboden die jarenlange procedures moeten voorkomen. In deze 'minnelijke' aanpak wordt schade getaxeerd door een onafhankelijk bureau. Op basis daarvan krijgt een bewoner een aanbod voor schadevergoeding. Dat bedrag wordt dan zonder verdere procedure uitbetaald, als hij of zij dat accepteert.

Zonnepanelen
Op verzoek van de omwonenden wordt ook bekeken of zonnepanelen kunnen worden geplaatst op grondwallen rond bedrijventerreinen op
Trade Port Noord. De komende maand wordt verder gepraat met de omwonenden.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen