Overslaan en naar de inhoud gaan

Gefrustreerde man 'bedreigt' politie met oproepen demonen

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 6:00

Een 46-jarige man uit Landgraaf is zondag gearresteerd vanwege het bedreigen van de politie en buurtbewoners. Hij plaatste een bericht op Facebook, waarin hij aankondigde demonen op te roepen om agenten een lesje te leren.

Dat blijkt uit informatie van L1. Een politiewoordvoerster en zijn advocaat bevestigen het incident.

Hond mishandeld
Deze Leo S. was gefrustreerd over het handelen van de politie. Naar eigen zeggen meldde hij zich meermaals bij het plaatselijke korps om gevallen van diefstal, mishandeling van zijn hond, vergiftiging en vernieling te melden. Daar is volgens Leo niets mee gedaan.

Vrouwen verkracht
De man kroop zaterdag in de digitale pen en schreef een bericht op de Facebook-pagina van het politiekorps Brunssum-Landgraaf. Hij beschreef in dat bericht hoe hij de demonen Incubus, Lilith en Pazuzu zou oproepen. Incubus moest ervoor zorgen dat vrouwen van de betrokken agenten verkracht zouden worden, terwijl Pazuzu het werk zou doen dat de politie niet had gedaan.

Bedreiging met dood
"Enerzijds zijn het bedreigingen met de dood tegen de politie en anderzijds bedreigingen met de dood tegen burgers, omdat hij het niet eens is met de afhandeling van zaken door de politie over zaken waar die burgers een rol in hebben", zegt de politiewoordvoerster. "We hebben de betreffende berichten verwijderd en een onderzoek ingesteld."

Niet fraai
Leo werd zondag gearresteerd. Zijn advocaat, Sjoerd van Berge Henegouwen, denkt dat die beschuldiging geen stand houdt. "Het is natuurlijk absoluut niet fraai als je gaat bidden of offeren om geesten iemand wat aan te laten doen, maar dat is echt iets anders dan iemand bedreigen."

De veertiger uit Landgraaf is inmiddels op vrije voeten.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen