Over 30 jaar eet iedereen maaltijden die precies op de persoon zijn afgesteld.
Dat zegt directeur Saskia Goedgeluk van Brightlands Campus Greenport Venlo.
Op maat
Volgens Goedgeluk weet dan iedereen precies wat ze nodig hebben."Je krijgt dan voeding op maat en je weet dan wat je moet eten om niet ziek te worden." De directeur zei dit tijdens de opening van de Dutch Agri Food Week. Tijdens het evenement tonen op verschillende plekken in het land bedrijven en instellingen de laatste innovaties op het gebied van voedsel en voedselproductie. Dit jaar willen deelnemers laten zien hoe het eten en voedselproductie in 2050 eruit ziet.
Lees ook: Campus Venlo in teken van innovatief eten
Gefrituurde sprinkhaan
In de toekomst zal volgens de organisatie veel veranderen. Zo zullen er zeewierburgers, gefrituurde sprinkhaan of een burger gemaakt van eiwitten uit groente op het menu staan. "Een bloemkoolburger of bietenburger is absoluut mogelijk", zegt Peter van Paridon van het Venlose bedrijf Graza. "Wij hebben een manier ontwikkeld om eiwitten uit groente te halen. Die kunnen goed dienen als vleesvervangers."
De Dutch Agri Foodweek is tot en met 16 oktober. Op verschillende plaatsen in Nederland worden dan evenementen gehouden rond voedselinnovatie.
