Overslaan en naar de inhoud gaan

Gefrituurde sprinkhaan of bloemkoolburger: eten op maat

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 13:26

Over 30 jaar eet iedereen maaltijden die precies op de persoon zijn afgesteld.

Dat zegt directeur Saskia Goedgeluk van Brightlands Campus Greenport Venlo.

Op maat
Volgens Goedgeluk weet dan iedereen precies wat ze nodig hebben."Je krijgt dan voeding op maat en je weet dan wat je moet eten om niet ziek te worden." De directeur zei dit tijdens de opening van de Dutch Agri Food Week. Tijdens het evenement tonen op verschillende plekken in het land bedrijven en instellingen de laatste innovaties op het gebied van voedsel en voedselproductie. Dit jaar willen deelnemers laten zien hoe het eten en voedselproductie in 2050 eruit ziet.

Lees ook: Campus Venlo in teken van innovatief eten

Gefrituurde sprinkhaan
In de toekomst zal volgens de organisatie veel veranderen. Zo zullen er zeewierburgers, gefrituurde sprinkhaan of een burger gemaakt van eiwitten uit groente op het menu staan. "Een bloemkoolburger of bietenburger is absoluut mogelijk", zegt Peter van Paridon van het Venlose bedrijf Graza. "Wij hebben een manier ontwikkeld om eiwitten uit groente te halen. Die kunnen goed dienen als vleesvervangers."

De Dutch Agri Foodweek is tot en met 16 oktober. Op verschillende plaatsen in Nederland worden dan evenementen gehouden rond voedselinnovatie.

Foto: L1

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen