Overslaan en naar de inhoud gaan

Geflopte kerstmarkt geschrapt in Venlo

Geplaatst opmaandag 1 december 2014 - 11:54

De kerstmarkt in de binnenstad van Venlo komt na twee geflopte edities niet meer terug.

De markt zou volgens de Ondernemersvereniging Venlostad.com afbreuk doen aan het imago van de stad. Dat meldt Omroep Venlo.

Ontevreden
"De ondernemersvereniging was niet te spreken over de markt en heeft bij de gemeente aangegeven deze niet meer te willen", zegt Toine Schreinemachers, voorzitter van de Stichting Ondernemers Binnenstad Venlo.

Duitse sfeer
De kerstmarkt werd door Duitse exploitanten tegelijk met Venlo On Ice georganiseerd, omdat er gedacht werd dat beide evenementen elkaar zouden versterken. Dat bleek niet het geval. De Duitse exploitanten hebben daarom voor dit jaar geen nieuwe vergunning aangevraagd. Ze zagen geen brood meer in een derde editie.

Kerstsfeer
Als alternatief zorgt de ondernemersvereniging zelf voor de kerstsfeer in de stad. De Markt en het stadhuis worden aangekleed, er komt een Huis van de Kerstman op de Parade en er zal kerstmuziek klinken in de binnenstad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kerst Kerstmarkt Winter
'Valkenburg is dé kerststad van Nederland'
‘Entreekaartje voor kerstmarkten in Zuid-Limburg’
80.000 euro voor nieuw kerstevenement in Roermond
Valkenburg heeft beste kerstmarkt van Europa
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen