Overslaan en naar de inhoud gaan

Geëvacueerde bewoners weer terug na explosie in Kerkrade

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 17:30

De bewoners van het appartementencomplex in Kerkrade waar maandagmiddag een explosie plaatsvond, kunnen weer terug naar huis.

Na de ontploffing en daaropvolgende brand in het gebouw aan de Bosveldlaan werden verschillende bewoners geëvacueerd.

Schade
Even na 17:00 uur kregen de bewoners van de appartementen van de etage onder de explosie te horen dat ze weer terug konden. De bewoners van het appartement naast de woning waar de brand woedde, moeten nog even wachten tot de politie klaar is met het onderzoek. De ontploffing en de brand hebben niet gezorgd voor structurele schade aan het gebouw. Wel is er roet- en waterschade na de brand en het blussen.

Aanhouding
De bewoner van het appartement is met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. Daar is hij later in de middag aangehouden, omdat de politie vermoedt dat de man opzettelijk met de gasleiding is gaan knoeien. Volgens buurtbewoners woonde de man pas enkele dagen in het flatje in de wijk Bleijerheide.

Lees ook: Bewoner appartement opgepakt na explosie Kerkrade

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen