Overslaan en naar de inhoud gaan

Geëvacueerde bewoners pas naar huis als grotbrand geblust is

Geplaatst opdonderdag 27 juli 2017 - 8:33

De inwoners van de gemeente Riemst die geëvacueerd zijn mogen pas terug naar hun huizen als de brand in de grot geblust is.

Dat zei burgemeester Mark Vos donderdagmorgen op L1 radio.

Evacuatie
In totaal zijn er nu 13 omwonenden geëvacueerd vanwege de rookoverlast die is ontstaan door het brandende hooi en stro in de Cannerberg.

Lees ook: Bewoners bij grotten uit huis gehaald vanwege rook

Nachtwerk
Volgens Vos heeft de brandweer de hele nacht doorgewerkt om het hooi en stro naar buiten te halen. Daar wordt het brandende materiaal geblust. "Hopelijk is het goed gelukt vannacht, zodat het euvel de komende dagen voorbij is."

Hooi
Volgens de brandweer is zo'n 85 procent van het smeulende hooi al uit het gangenstelsel gehaald. Het blussen kan gepaard gaan met rookoverlast.

Lees hier alles over de grotbrand in het gangenstelsel in de Cannerberg.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brandweer gaat met robot de Cannerberg in
Opruimen van het brandend hooi en stro verloopt voorspoedig
Geen runderen meer in mergelgrotten bij Kanne
Video: Exclusief kijkje in grotten Cannerberg na brand
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen