Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geert Wilders kan profiteren van vertraging rechtszaak'

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 6:47

Het proces tegen Geert Wilders loopt vertraging op. En of de PVV-leider het nou expres doet of niet, hij profiteert zéker van de vertraging van de rechtszaak over 'minder Marokkanen'.

Dat stelt onderzoeker Joost van Spanje (39). "Hoe dichter bij de verkiezingen, hoe beter voor Wilders."

Uitstel
De rechtbank gaf Geert Wilders donderdag uitstel tot 23 september voor het voeren van zijn verweer tegen zijn vervolging. De Venlose politicus wordt vervolgd vanwege zijn omstreden 'minder Marokkanen'-uitspraken. Hij is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Lees ook: Rechtbank geeft Geert Wilders uitstel voor verweer

Verkiezingen
"Hij zou er zéker baat bij hebben als het proces in de buurt van de verkiezingen is", vindt Van Spanje. Op die manier zou Wilders 'onophoudelijk' in het nieuws zijn. "Dat is de droom van iedere politicus: live op tv, dag in, dag uit, én er ook nog eens niks voor betalen."

Op de tweede plaats zou Wilders er ook nog eens het thema van de verkiezingen door kunnen bepalen. "De PVV profiteert er juist van als het over immigratie, integratie en terreur gaat. Want dat worden dan dé onderwerpen waar stemmers hun keuze op baseren."

Veroordeling
En als Wilders nou vlak voor de verkiezingen wordt veroordeeld? "Ook dat zal eerder goed voor hem uitpakken dan slecht. De mensen die op hem stemmen, of overwegen op hem te stemmen, zullen hem eerder als de held van het verhaal zien dan als de loser. Voor hemzelf zal het ook niet veel impact hebben. Hij komt er dan waarschijnlijk met een geldboete vanaf."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechtszaak tegen Geert Wilders uitgesteld
Tweede dag Wilders-proces: krijgt de PVV-leider zijn zin?
Wilders vangt bot in rechtszaal; proces voortgezet
Geert Wilders
Geert Wilders niet op tweede zittingsdag
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen