Overslaan en naar de inhoud gaan

Geert G. zegt sorry voor zwijgen in Venrayse moordzaak

Geplaatst opwoensdag 1 februari 2017 - 15:00

Geert G., veroordeeld voor de moord op twee Marokkanen in 2006, heeft woensdag in de rechtszaal zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden.

G. werd een kleine twee jaar geleden als medepleger veroordeeld tot 30 jaar cel. Hoofddader Lau Geeraets kreeg levenslang; hij pleegde een dag later zelfmoord in zijn cel. Bij het gerechtshof in Den Bosch diende woensdag het hoger beroep tegen G. in de Venrayse moordzaak.

Jarenlange zwijgen
De lijken van Karim Fourkour en Fouad Bendella werden pas jaren na de moord gevonden. Al die tijd zaten de families van de twee mannen in onzekerheid. "Bij dezen wil ik mijn excuses aanbieden voor mijn jarenlange zwijgen. Dat valt niet goed te praten", sprak Geert G. woensdag in de rechtbank. "Het enige dat ik wel kan doen, is mijn eerlijke verhaal vertellen. En ik hoop dat mijn verhaal wordt geloofd."

Niet verdiend
Volgens Geert G. was zijn aandeel in de moord veel kleiner dan waar hij voor veroordeeld is. Lau Geeraets -voor wie hij naar eigen zeggen doodsbang was- zou hem hebben gedwongen. "Ik vind het vreselijk wat er die nacht is gebeurd. En dat beide jongens zoiets is overkomen. Dit hadden ze niet verdiend."

Niet alleen Geert G. kwam woensdag aan het woord in de rechtszaal. Ook de zussen van Fourkour en Bendella hielden een emotioneel betoog.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen