Overslaan en naar de inhoud gaan

#geendorhout: 'Ik wil mijn laatste dagen kunnen leven'

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 18:28

Onder de noemer #geendorhout is op social media een groeiende groep jonge mensen zich gaan uitspreken tegen mensen die alle coronamaatregelen overdreven of onzin vinden. Een van hen is longpatiënt Kyara Slenter (24) uit Kerkrade.

De hashtag is een reactie op een column van Marianne Zwagerman, die in april een discussie startte over alle coronamaatregelen en de bijbehorende lockdown. Haar stelling: mensen in de bloei van hun leven, hoeven niet alles op te offeren voor kwetsbare ouderen. Want, zo was de redenatie, die lopen het meeste risico te overlijden aan het coronavirus.

Risico
Maar daar is de Kerkraadse Kyara Slenter het niet mee eens. Ze heeft een ernstige longaandoening en leeft daarom al maanden binnen. Zelfs toen de maatregelen langzaam werden versoepeld, bleef zij binnen. "Want een besmetting kan mij fataal zijn, maar ik ben geen dor hout. En doordat mensen laks met de maatregelen omgaan, moeten mensen in risicogroepen wachten met hun leven weer oppikken. Terwijl ons leven een stuk korter is", vertelt Kyara.

Tweet Marianne Zwagerman
Foto: iStock/Twitter
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen