Overslaan en naar de inhoud gaan

#geendorhout: 'Ik wil mijn laatste dagen kunnen leven'

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 18:28

Onder de noemer #geendorhout is op social media een groeiende groep jonge mensen zich gaan uitspreken tegen mensen die alle coronamaatregelen overdreven of onzin vinden. Een van hen is longpatiënt Kyara Slenter (24) uit Kerkrade.

De hashtag is een reactie op een column van Marianne Zwagerman, die in april een discussie startte over alle coronamaatregelen en de bijbehorende lockdown. Haar stelling: mensen in de bloei van hun leven, hoeven niet alles op te offeren voor kwetsbare ouderen. Want, zo was de redenatie, die lopen het meeste risico te overlijden aan het coronavirus.

Risico
Maar daar is de Kerkraadse Kyara Slenter het niet mee eens. Ze heeft een ernstige longaandoening en leeft daarom al maanden binnen. Zelfs toen de maatregelen langzaam werden versoepeld, bleef zij binnen. "Want een besmetting kan mij fataal zijn, maar ik ben geen dor hout. En doordat mensen laks met de maatregelen omgaan, moeten mensen in risicogroepen wachten met hun leven weer oppikken. Terwijl ons leven een stuk korter is", vertelt Kyara.

Tweet Marianne Zwagerman
Foto: iStock/Twitter
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen