Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen zwemles vluchtelingen door geldgebrek

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 16:20

Gebrek aan geld is de belangrijkste reden dat asielzoekers in Limburg geen zwemles krijgen. Dat zegt Chris Baltussen van Vluchtelingenwerk Limburg.

Volgens Baltussen wordt incidenteel wel eens een financiële ondersteuning gegeven door Vluchtelingenwerk. "Maar de middelen zijn beperkt", aldus Baltussen.

De Koninklijke Nederlandse Zwembond pleit voor zwemles en betere voorlichting over de gevaren van zwemmen voor asielzoekers. Aanleiding is de dood van een 16-jarige Syrische jongen in het buitenbad in Blerick. Hij overleed maandag in het ziekenhuis nadat hij in kritieke toestand uit het zwembad werd gehaald.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdrinking 16-jarige jongen was noodlottig ongeval
Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick
'Verdronken jongen Blerick was niet lang onder water'
Politieonderzoek naar verdrinking 16-jarige nog niet afgerond
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen