Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen zwemles vluchtelingen door geldgebrek

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 16:20

Gebrek aan geld is de belangrijkste reden dat asielzoekers in Limburg geen zwemles krijgen. Dat zegt Chris Baltussen van Vluchtelingenwerk Limburg.

Volgens Baltussen wordt incidenteel wel eens een financi├źle ondersteuning gegeven door Vluchtelingenwerk. "Maar de middelen zijn beperkt", aldus Baltussen.

De Koninklijke Nederlandse Zwembond pleit voor zwemles en betere voorlichting over de gevaren van zwemmen voor asielzoekers. Aanleiding is de dood van een 16-jarige Syrische jongen in het buitenbad in Blerick. Hij overleed maandag in het ziekenhuis nadat hij in kritieke toestand uit het zwembad werd gehaald.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdrinking 16-jarige jongen was noodlottig ongeval
Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick
'Verdronken jongen Blerick was niet lang onder water'
Politieonderzoek naar verdrinking 16-jarige nog niet afgerond
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen