Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen zorgen over geringe deelname aan OLS

Geplaatst opwoensdag 6 februari 2019 - 18:39

OLS-president Ger Koopmans maakt zich geen zorgen over het kleine aantal schutterijen dat zich dit jaar heeft ingeschreven voor het OLS.

In L1mburg Centraal zei de voorzitter van de schuttersfederatie dat er dit jaar veel schutterijen dit jaar niet mee kunnen doen omdat ze in dat weekend zelf een evenement hebben. Ook zijn er volgens hem andere schutterijen die om wat voor reden dan ook dit jaar niet mee kunnen doen.

Leden
Er hebben zich 144 schutterijen ingeschreven voor het OLS dat dit jaar in Sevenum wordt gehouden. Dat zijn er twee minder dan in 2018, en is het laagste aantal in tien jaar. Volgens Koopmans heeft dat niks te maken met teruglopende ledenaantallen. "Vijftien jaar geleden waren er zo'n 7500 leden van schutterijen, nu zijn dat er 10.000."

Traditie
Wel vindt Koopmans dat schutterijen hun beste beentje voor te zetten om voor nieuwe aanwas te zorgen, om de schutterstraditie in leven te houden. "Bij de ene schutterij lukt dat beter dan bij de andere."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen