Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen windmolenpark in Afferden

Geplaatst opvrijdag 1 juli 2016 - 15:44

Een meerderheid van de gemeenteraad van Bergen is tegen de aanleg van windmolenpark De Buukeboom in Afferden.

PK, CDA en VVD, met een ruimte meerderheid in de gemeenteraad, vinden dat alleen het gebied Wellsmeer in Well in aanmerking komt voor de bouw van windmolens. Op 19 juli neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

Boeren
Dat betekent dat de gemeente ‘nee’ zegt tegen het initiatief van een groepje boeren om vier windmolens bij het Broedersbos in Afferden neer te zetten. Het plan om de windmolens met een tiphoogte van 180 meter te bouwen, was aanleiding van de gemeente om beleid te formuleren op het gebied van windenergie.

Aanscherpen
Het gemeentebestuur vond drie gebieden geschikt, waaronder het Broedersbos. B en W spraken echter de voorkeur uit voor het Wellsmeer. CDA, PK en VVD willen het beleid aanscherpen door alleen medewerking te verlenen aan windmolenbouw in het Wellsmeer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Voorrang windmolens aan Wellsmeer in Bergen
Plan voor vier windmolens bij Afferden
Dieven maken misbruik van carnaval: inbraakgolf in Well
Plan voor groot energiepark bij Wells Meer
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen