Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen windbuks maar kwajongensstreken in Gennep

Geplaatst opzaterdag 30 maart 2019 - 12:28

De woningen aan de Steendalerstraat in Gennep zijn vrijdagavond niet met een windbuks beschoten maar door kwajongens met kiezels bekogeld.

De politie maakte vrijdagavond vlak voor 23:30 uur melding van een schietincident.

Lees ook: Woningen met luchtbuks beschoten

Vandalisme
"Toen we thuiskwamen zagen we gaten in de ramen die leken op kogelgaten. We hebben meteen de politie gebeld die in eerste instantie ook aan kogelgaten dacht, maar ze kwamen er snel achter dat het toch vandalisme was. Gewoon kwajongensstreken", aldus een bewoonster.

Kleine kiezels
Al vrij snel werd duidelijk dat het om jonge vandalen gaat. Op camerabeelden van een buurtbewoner is te zien hoe vier jongens tussen de veertien en zestien jaar oud vanaf hun fiets steentjes naar verschillende ramen in de buurt gooien. Ook ligt de stoep voor de woning bezaaid met kleine kiezels.

Behoorlijk verhaal
De bewoner baalt wel van de politiemelding. "Het is ineens een behoorlijk verhaal hier in de buurt. Dat was het nooit geworden als meteen duidelijk was geweest dat het om vandalisme ging."

In totaal zijn van drie woningen in de buurt één of meerdere ruiten vernield.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen