Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen windbuks maar kwajongensstreken in Gennep

Geplaatst opzaterdag 30 maart 2019 - 12:28

De woningen aan de Steendalerstraat in Gennep zijn vrijdagavond niet met een windbuks beschoten maar door kwajongens met kiezels bekogeld.

De politie maakte vrijdagavond vlak voor 23:30 uur melding van een schietincident.

Lees ook: Woningen met luchtbuks beschoten

Vandalisme
"Toen we thuiskwamen zagen we gaten in de ramen die leken op kogelgaten. We hebben meteen de politie gebeld die in eerste instantie ook aan kogelgaten dacht, maar ze kwamen er snel achter dat het toch vandalisme was. Gewoon kwajongensstreken", aldus een bewoonster.

Kleine kiezels
Al vrij snel werd duidelijk dat het om jonge vandalen gaat. Op camerabeelden van een buurtbewoner is te zien hoe vier jongens tussen de veertien en zestien jaar oud vanaf hun fiets steentjes naar verschillende ramen in de buurt gooien. Ook ligt de stoep voor de woning bezaaid met kleine kiezels.

Behoorlijk verhaal
De bewoner baalt wel van de politiemelding. "Het is ineens een behoorlijk verhaal hier in de buurt. Dat was het nooit geworden als meteen duidelijk was geweest dat het om vandalisme ging."

In totaal zijn van drie woningen in de buurt één of meerdere ruiten vernield.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen