Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Wereldruiterspelen voor Laura Hoogeveen

Geplaatst opdinsdag 28 augustus 2018 - 22:03

Laura Hoogeveen gaat niet naar de Wereldruiterspelen. Quibus, het paard waarmee de amazone in Tryon aan de eventing zou deelnemen, is geblesseerd en niet tijdig hersteld om in Amerika aan de start te verschijnen.

De 23-jarige amazone uit Weert werd twee weken door bondscoach Bettina Hoy tot haar verrassing geselecteerd voor het Nederlandse team. Die verrassing is omgeslagen in teleurstelling.

Hoefijzer
Quibus maakte op weg naar de training in de trailer een misstap, trok daarbij een hoefijzer van zijn voet en raakte ook een stukje van zijn hoef kwijt. Hij heeft inmiddels weer een nieuw hoefijzer onder, maar deelname aan het zware
eventing parcours zou uitermate pijnlijk zijn voor het 11-jarige paard.

Training
"Volgende week hoop ik weer met
Quibus te kunnen gaan rijden en daarna weer rustig de training op te kunnen pakken", vertelt Hoogeveen tegen L1. Ze hoopt in oktober met Quibus in Boekelo te kunnen starten en volgend jaar op het Europees kampioenschap van de partij te kunnen zijn. Daarna lonken de Olympische Spelen in Tokio.

De Weerter amazone is in elk geval blij dat Quibus geen zware blessure heeft opgelopen en binnenkort weer de oude is.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen