Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen vrijwilligers voor buurtbus Rimburg en Hopel

Geplaatst opdonderdag 24 augustus 2017 - 15:27

De geplande buurtbus die Rimburg en het gehucht Hopel een OV-aansluiting met de rest van de wereld moet geven, komt er voorlopig niet.

Vervoerder Arriva heeft niet genoeg vrijwilligers kunnen vinden om de lijn op te starten.

Mondo Verde
De buurtbus met
lijnnummer 723 zou zes dagen per week elk uur moeten gaan rijden tussen Übach Palenberg en attractiepark Mondo Verde in Landgraaf. Het was de bedoeling dat de ritten eind deze maand zouden beginnen.

Geen vrijwilligers
In eerste instantie leken er genoeg vrijwilligers om de dienstregeling op te starten, maar na een informatiebijeenkomst en de benodigde keuringen bleken er toch niet genoeg geschikte kandidaten over. De hoop is nu dat zich alsnog nieuwe vrijwilligers melden om de buurtbus te laten rijden.

Belbus
De route die de buurtbus moet gaan rijden begint in Übach Palenberg en gaat via Rimburg naar Waubach, Eygelshoven, Hopel naar Mondo Verde en terug. Mensen die langs deze route gebruik willen maken van het openbaar vervoer blijven voorlopig aangewezen op een belbus.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen