Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen vlucht met exotica van MAA naar Irak

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 14:09

Op Maastricht Aachen Airport zijn donderdag meer dan 140 exotische vogels in beslag genomen. De dieren van een Belgische vogelhandelaar zouden worden uitgevoerd naar Irak.

Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stak daar echter een stokje voor, omdat de handelaar niet beschikte over de juiste papieren.

Kapoetensijs
De lading vogels bestond uit verschillende soorten, en hadden een totale waarde van zo'n 4200 euro. Er waren 50 kakariki's, 20 rosella's, 60 roodrug-parkieten en 12 kapoetensijzen die in kooitjes naar Irak zouden worden gevlogen.

Enkele van de op Maastricht Aachen Airport in beslag genomen vogels

Papieren
Om in zulke vogels te mogen handelen is een zogenaamde CITES-vergunning nodig, wat staat voor Convention on International Trade in Endangered Species. Zonder zo'n document is de handel in bedreigde of zeldzame dieren en planten verboden.

Tweede keer
De handelaar had eerder deze week ook al geprobeerd de vogels te verschepen. Toen werd hij nog met zijn dieren teruggestuurd. Bij de tweede poging donderdag werden de vogels in beslag genomen. Tegen de vogelhandelaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie neemt zangvogels in beslag in Reuver
Kinderen timmeren vogelhuisjes in elkaar
Roofvogel teistert wijk: Dode katten en aanval op honden
Roeken in Echt (25 feb 2021)
Poepende en zingende roeken blijven Echt-Susteren teisteren
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen