Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen vervolging 'racistische' fans bij VVV-PSV

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 10:29

Bezoekers van de wedstrijd VVV-PSV, in oktober 2017, die spelers van PSV uitscholden en apengeluiden naar hen maakten, worden niet vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM).

De zaak is onderzocht en beelden zijn bekeken, maar het is volgens Gertjan Bos van het OM niet mogelijk om te achterhalen wie nu concreet gescholden heeft of de apengeluiden heeft gemaakt. "Het is in Nederland niet mogelijk om een groep daarvoor aansprakelijk te stellen." Daarom wordt de zaak geseponeerd.

Lees ook: Politie nodigt VVV-supporters uit op bureau

Geschokt
Spelers van PSV werden op 15 oktober, na afloop van de wedstrijd, beledigd door naar de spelerstrap toegestroomde bezoekers.. Onder meer Joshua Brenet kreeg het woord 'kankerneger' naar het hoofd geslingerd. VVV was geschokt door het gedrag van de aanhang en deed gelijk aangifte bij de politie.

Volgens een woordvoerder van VVV-Venlo gaat het niet om supporters van de thuisclub, omdat deze niet in het bezit zouden zijn van een clubkaart van VVV-Venlo. Daardoor zouden de Venlonaren hen ook geen eventueel stadionverbod kunnen opleggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen