Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen versoepelingen voor sportscholen: 'Snappen het niet'

Geplaatst opzaterdag 1 mei 2021 - 21:33

Het nieuws dat de onder andere de sportscholen 11 mei toch niet open kunnen, slaat bij sportschoolhouders in Limburg in als een bom. "We snappen het niet meer."

De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals het openen van sportscholen en dierentuinen, laten langer op zich wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Grote opening
Joep Brouns uit Heerlen was erg verrast toen hij zaterdagochtend het nieuws las. Als directeur van AnyTime Fitness Benelux was hij druk bezig met een grote marketingcampagne voor alle 120 sportscholen, waarvan 37 in Limburg. "De planning was om 11 mei groot openen, maar dat zit er verassend genoeg niet in. We hebben al een hoop voorbereidingen getroffen."

De eerder gepresenteerde routekaart lijkt een wassen neus volgens Brouns: "Sport stond op nummer een. Nu lijkt het erop alsof we als laatste aan de beurt zijn."

Onbegrip
Ook sportschoolhouder Patrick Bierens uit Horst heeft moeite met het besluit. Hij is al de hele dag aan het bellen met mede-sportschoolhouders die zijn frustratie delen. “We hebben het gevoel dat niet naar ons geluisterd wordt. In winkels loopt iedereen kris kras door elkaar heen. In de sportschool kunnen we goed afstand houden. We snappen het niet meer."

Geen vertrouwen
In februari overhandigde Bierens een noodkreet aan staatssecretaris Knops namens de sportscholen. Hij kijkt er teleurgesteld op terug: “De politiek vertelt telkens dat ze ‘het gaan bespreken en laten meewegen’, maar beslissen vervolgens om toch niks te doen. Het vertrouwen is weg.”

Lees ook: Sportschoolhouder overhandigt noodkreet aan staatssecretaris

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen