Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen verkiesbare plaats voor Limburger op SP-lijst

Geplaatst opdinsdag 22 september 2020 - 18:28

Er staat geen Limburger op een verkiesbare plaats van de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

De eerste Limburger op de lijst is de Heerlense SP-wethouder Jordy Clemens op een 23e plaats. Hij is sinds 2014 wethouder en werkte eerder onder meer voor de Tweede Kamerfractie van de SP.

Roemer is lijstduwer
Oud-waarnemend burgemeester van Heerlen Emile Roemer is voorgedragen als lijstduwer. Hij staat op de 50e plek. Roemer was eerder raadslid en wethouder in Boxmeer en vanaf 2006 tot en met 2017 lid van de Tweede Kamer. De laatste zeven jaar was hij fractievoorzitter.

Marijnissen lijsttrekker
Eerder werd de huidige fractievoorzitter Lilian Marijnissen al gekozen tot lijsttrekker. Op de tweede plaats van de concept-lijst staat zittend Tweede Kamerlid Renske Leijten. Zij onderscheidde door het consequent aankaarten van de misstanden bij de belastingdienst.

Momenteel heeft de SP 14 zetels in de Tweede Kamer. Ook daar zit geen Limburger bij. Op 12 december wordt de definitieve lijst vastgesteld op een congres van de SP.

Nauwelijks regionale spreiding
In tegenstelling tot andere partijen laat de SP zich nauwelijks leiden door regionale spreiding bij het samenstellen van de kandidatenlijst. De partij zegt met de concept-lijst nadrukkelijk gekozen te hebben voor ervaren kandidaten 'die zichzelf binnen en buiten de Tweede Kamer bewezen hebben voor de partij'.

Socialisten in hart en nieren
"Het zijn allen socialisten in hart en nieren die niet alleen in Den Haag het politieke debat aangaan maar ook in het land samen met mensen opstaan voor een eerlijker Nederland", aldus voorzitter Van Apeldoorn van de kandidatencommissie.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen