Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen verkiesbare plaats voor Limburger op SP-lijst

Geplaatst opdinsdag 22 september 2020 - 18:28

Er staat geen Limburger op een verkiesbare plaats van de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

De eerste Limburger op de lijst is de Heerlense SP-wethouder Jordy Clemens op een 23e plaats. Hij is sinds 2014 wethouder en werkte eerder onder meer voor de Tweede Kamerfractie van de SP.

Roemer is lijstduwer
Oud-waarnemend burgemeester van Heerlen Emile Roemer is voorgedragen als lijstduwer. Hij staat op de 50e plek. Roemer was eerder raadslid en wethouder in Boxmeer en vanaf 2006 tot en met 2017 lid van de Tweede Kamer. De laatste zeven jaar was hij fractievoorzitter.

Marijnissen lijsttrekker
Eerder werd de huidige fractievoorzitter Lilian Marijnissen al gekozen tot lijsttrekker. Op de tweede plaats van de concept-lijst staat zittend Tweede Kamerlid Renske Leijten. Zij onderscheidde door het consequent aankaarten van de misstanden bij de belastingdienst.

Momenteel heeft de SP 14 zetels in de Tweede Kamer. Ook daar zit geen Limburger bij. Op 12 december wordt de definitieve lijst vastgesteld op een congres van de SP.

Nauwelijks regionale spreiding
In tegenstelling tot andere partijen laat de SP zich nauwelijks leiden door regionale spreiding bij het samenstellen van de kandidatenlijst. De partij zegt met de concept-lijst nadrukkelijk gekozen te hebben voor ervaren kandidaten 'die zichzelf binnen en buiten de Tweede Kamer bewezen hebben voor de partij'.

Socialisten in hart en nieren
"Het zijn allen socialisten in hart en nieren die niet alleen in Den Haag het politieke debat aangaan maar ook in het land samen met mensen opstaan voor een eerlijker Nederland", aldus voorzitter Van Apeldoorn van de kandidatencommissie.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen