Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinverkeer door onweer en hevige regenval

Geplaatst opdinsdag 29 juni 2021 - 22:05

Het treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath en Sittard en Maastricht is dinsdagavond ernstig ontregeld door het noodweer.

Dat meldt spoorwegbeheerder ProRail.

Schade
ProRail gaat ervan uit dat het treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath en Sittard en Maastricht niet meer hervat wordt. Door de hevige regenval heeft de infrastructuur in Zuid-Limburg schade opgelopen, zegt ProRail.

Ter hoogte van Eygelshoven is over een lengte van vijftien meter de ballast, de stenen onder dwarsliggers en spoorstaven, weggespoeld. Daardoor rijden er geen treinen op het traject Heerlen-Herzogenrath. Er wordt momenteel een herstelplan gemaakt door een aannemer van ProRail.

Lees ook: Noodweer treft Eygelshoven: straten blank, veel waterschade

Station Bunde
Station Bunde staat blank. Daardoor kunnen reizigers niet met de trein tussen Maastricht en Sittard rijden. Op beide trajecten worden snel- en stopbussen ingezet. "We adviseren je om je reisplanner te checken voor je vertrekt", aldus ProRail.

Spoorwegbedrijf NS hoopt woensdagochtend weer volgens normale dienstregeling te kunnen rijden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen