Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinverkeer door onweer en hevige regenval

Geplaatst opdinsdag 29 juni 2021 - 22:05

Het treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath en Sittard en Maastricht is dinsdagavond ernstig ontregeld door het noodweer.

Dat meldt spoorwegbeheerder ProRail.

Schade
ProRail gaat ervan uit dat het treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath en Sittard en Maastricht niet meer hervat wordt. Door de hevige regenval heeft de infrastructuur in Zuid-Limburg schade opgelopen, zegt ProRail.

Ter hoogte van Eygelshoven is over een lengte van vijftien meter de ballast, de stenen onder dwarsliggers en spoorstaven, weggespoeld. Daardoor rijden er geen treinen op het traject Heerlen-Herzogenrath. Er wordt momenteel een herstelplan gemaakt door een aannemer van ProRail.

Lees ook: Noodweer treft Eygelshoven: straten blank, veel waterschade

Station Bunde
Station Bunde staat blank. Daardoor kunnen reizigers niet met de trein tussen Maastricht en Sittard rijden. Op beide trajecten worden snel- en stopbussen ingezet. "We adviseren je om je reisplanner te checken voor je vertrekt", aldus ProRail.

Spoorwegbedrijf NS hoopt woensdagochtend weer volgens normale dienstregeling te kunnen rijden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen