Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen van en naar Heerlen in meivakantie

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 7:40

In de meivakantie rijden er geen treinen van en naar Heerlen. Het nieuwe station in het Maankwartier krijgt dan een glazen overkapping, en ook wordt de bovenleiding verplaatst.

Ook komt er een kunstwerk van Maankwartier-ontwerper Michel Huisman op de gevel boven de rails.

Bussen
Dat werk kan niet gedaan worden als er treinen rijden. Volgens ProRail is er samen met de vervoerders voor gekozen om de werkzaamheden tijdens de vakantie te doen, zodat er zo min mogelijk mensen last van hebben. Reizigers van en naar Heerlen moeten tussen 28 april en 5 mei gebruik maken van stop- en snelbussen die dan worden ingezet.

Overwegen
Omdat het treinverkeer richting Heerlen die week toch al stil ligt, worden dan ook twee overwegen tussen Sittard en Heerlen aangepakt. Bij de Geuweg in Sittard en Oliemolenderweg in Spaubeek wordt het wegdek en de rails vervangen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen