Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen van en naar Heerlen in meivakantie

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 7:40

In de meivakantie rijden er geen treinen van en naar Heerlen. Het nieuwe station in het Maankwartier krijgt dan een glazen overkapping, en ook wordt de bovenleiding verplaatst.

Ook komt er een kunstwerk van Maankwartier-ontwerper Michel Huisman op de gevel boven de rails.

Bussen
Dat werk kan niet gedaan worden als er treinen rijden. Volgens ProRail is er samen met de vervoerders voor gekozen om de werkzaamheden tijdens de vakantie te doen, zodat er zo min mogelijk mensen last van hebben. Reizigers van en naar Heerlen moeten tussen 28 april en 5 mei gebruik maken van stop- en snelbussen die dan worden ingezet.

Overwegen
Omdat het treinverkeer richting Heerlen die week toch al stil ligt, worden dan ook twee overwegen tussen Sittard en Heerlen aangepakt. Bij de Geuweg in Sittard en Oliemolenderweg in Spaubeek wordt het wegdek en de rails vervangen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen