Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen tussen Maastricht en Heerlen in herfstvakantie

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 15:52

Tussen zaterdag 12 en zondag 20 oktober rijden er geen treinen tussen Maastricht en Heerlen.

ProRail gebruikt de herfstvakantie voor onderhoud aan het spoor in Meerssen en Valkenburg. Er worden bussen ingezet.

Grote klus
"Het is een flinke klus, daarom hebben we er negen dagen voor uitgetrokken", aldus Rene Vegter, woordvoerder van ProRail. In Meerssen wordt in het kerkdorp Rothem de overweg op de Kerkweg onder handen genomen, bij de velden van voetbalvereniging RVU. "We vernieuwen zeven kilometer aan spoor", zo licht Vegter toe.

Wissels
"Daarbij vernieuwen we de spoorstaven, en het wegdek waar de auto's overheen rijden. In Valkenburg gaan we een aantal wissels vernieuwen. En tussen Valkenburg en Schin op Geul vernieuwen we vier kilometer spoor."

Arriva rijdt tijdens de werkzaamheden met bussen in plaats van treinen tussen Maastricht Randwyck en Valkenburg. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een kwartier tot een half uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen