Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen rond Venlo door aanrijding op spoor

Geplaatst opwoensdag 24 juli 2019 - 7:41

Op het rangeerterrein bij het station van Venlo zijn woensdagmorgen twee treinen tegen elkaar aan gereden.

Twee goederentreinen botsten rond 7:30 uur op het het emplacement bij de Sloterbeekstraat tegen elkaar.

Geen gewonden
Eén locomotief en twee wagons ontspoorden door de klap, laat een woordvoerder van ProRail weten. De machinisten bleven ongedeerd. De treinen waren volgens de woordvoerder niet geladen met gevaarlijke stoffen. Op een foto is te zien dat één locomotief zich gedeeltelijk in een container op een goederenwagon heeft geboord.

Bussen
Door het ongeval is de bovenleiding beschadigd. Daardoor rijden er geen treinen van en naar Venlo. NS en Arriva zijn bezig bussen te regelen om de reizigers te vervoeren. De NS verwacht dat de problemen tot ongeveer 10:30 uur duren.

Rangeerterrein
Het ongeluk gebeurde op het rangeerterrein waar goederentreinen worden samengesteld. Daar is geen centrale verkeersleiding, legt de woordvoerder uit. Het moet nog onderzocht worden hoe het precies kon dat de twee treinen over hetzelfde stuk rails reden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen