Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen rond Venlo door aanrijding op spoor

Geplaatst opwoensdag 24 juli 2019 - 7:41

Op het rangeerterrein bij het station van Venlo zijn woensdagmorgen twee treinen tegen elkaar aan gereden.

Twee goederentreinen botsten rond 7:30 uur op het het emplacement bij de Sloterbeekstraat tegen elkaar.

Geen gewonden
Eén locomotief en twee wagons ontspoorden door de klap, laat een woordvoerder van ProRail weten. De machinisten bleven ongedeerd. De treinen waren volgens de woordvoerder niet geladen met gevaarlijke stoffen. Op een foto is te zien dat één locomotief zich gedeeltelijk in een container op een goederenwagon heeft geboord.

Bussen
Door het ongeval is de bovenleiding beschadigd. Daardoor rijden er geen treinen van en naar Venlo. NS en Arriva zijn bezig bussen te regelen om de reizigers te vervoeren. De NS verwacht dat de problemen tot ongeveer 10:30 uur duren.

Rangeerterrein
Het ongeluk gebeurde op het rangeerterrein waar goederentreinen worden samengesteld. Daar is geen centrale verkeersleiding, legt de woordvoerder uit. Het moet nog onderzocht worden hoe het precies kon dat de twee treinen over hetzelfde stuk rails reden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen