Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen rond Venlo door aanrijding op spoor

Geplaatst opwoensdag 24 juli 2019 - 7:41

Op het rangeerterrein bij het station van Venlo zijn woensdagmorgen twee treinen tegen elkaar aan gereden.

Twee goederentreinen botsten rond 7:30 uur op het het emplacement bij de Sloterbeekstraat tegen elkaar.

Geen gewonden
Eén locomotief en twee wagons ontspoorden door de klap, laat een woordvoerder van ProRail weten. De machinisten bleven ongedeerd. De treinen waren volgens de woordvoerder niet geladen met gevaarlijke stoffen. Op een foto is te zien dat één locomotief zich gedeeltelijk in een container op een goederenwagon heeft geboord.

Bussen
Door het ongeval is de bovenleiding beschadigd. Daardoor rijden er geen treinen van en naar Venlo. NS en Arriva zijn bezig bussen te regelen om de reizigers te vervoeren. De NS verwacht dat de problemen tot ongeveer 10:30 uur duren.

Rangeerterrein
Het ongeluk gebeurde op het rangeerterrein waar goederentreinen worden samengesteld. Daar is geen centrale verkeersleiding, legt de woordvoerder uit. Het moet nog onderzocht worden hoe het precies kon dat de twee treinen over hetzelfde stuk rails reden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen