Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen richting MECC tijdens de11devande11de

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 9:37

Carnavalisten kunnen 11 november, de aftrap van de vastelaovend, niet met de trein naar de11devande11de in het MECC.

Arriva heeft besloten dat de treinen die dag niet tot station Maastricht Randwyck door zullen rijden, zo meldt WijLimburg.

Veiligheid
Volgens de nieuwswebsite heeft de vervoerder uit 'veiligheidsoverwegingen' besloten dat de treinen niet verder dan station Maastricht rijden. Carnavalisten die naar het MECC willen gaan of mensen die bij bedrijven in Randwyck moeten zijn, moeten de benenwagen nemen.

Zelfde afstand
De Sjeng Kraft Kompenei, die de organisatie van het festijn in het MECC in handen heeft, zegt tegen WijLimburg dat Arriva dit besluit heeft genomen wegens capaciteitsproblemen. Toch hoeft het volgens de organisatie geen probleem te zijn dat de treinen niet tot Randwyck doorrijden. De afstand vanaf het station naar het MECC is volgens een woordvoerder van de Sjeng Kraft Kompenei net zo ver als vanaf het station naar het Vrijthof, het plein waar het festijn voorgaande jaren werd gehouden. Arriva zet wel extra bussen in.

Drukte
De Sjeng Kraft Kompenei heeft onlangs de keuze gemaakt om van het Vrijthof naar het MECC te verhuizen. Dit omdat er op het plein onvoldoende ruimte was voor de steeds groter wordende toestroom aan bezoekers. Verder kon er niet meer voldaan worden aan de steeds strenger wordende veiligheidseisen die de gemeente op en om het Vrijthof aan de organiserende stichting stelde.

Lees ook: Geen plaats voor nieuwe initiatieven aftrap vastelaovend

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen