Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen treinen richting MECC tijdens de11devande11de

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 9:37

Carnavalisten kunnen 11 november, de aftrap van de vastelaovend, niet met de trein naar de11devande11de in het MECC.

Arriva heeft besloten dat de treinen die dag niet tot station Maastricht Randwyck door zullen rijden, zo meldt WijLimburg.

Veiligheid
Volgens de nieuwswebsite heeft de vervoerder uit 'veiligheidsoverwegingen' besloten dat de treinen niet verder dan station Maastricht rijden. Carnavalisten die naar het MECC willen gaan of mensen die bij bedrijven in Randwyck moeten zijn, moeten de benenwagen nemen.

Zelfde afstand
De Sjeng Kraft Kompenei, die de organisatie van het festijn in het MECC in handen heeft, zegt tegen WijLimburg dat Arriva dit besluit heeft genomen wegens capaciteitsproblemen. Toch hoeft het volgens de organisatie geen probleem te zijn dat de treinen niet tot Randwyck doorrijden. De afstand vanaf het station naar het MECC is volgens een woordvoerder van de Sjeng Kraft Kompenei net zo ver als vanaf het station naar het Vrijthof, het plein waar het festijn voorgaande jaren werd gehouden. Arriva zet wel extra bussen in.

Drukte
De Sjeng Kraft Kompenei heeft onlangs de keuze gemaakt om van het Vrijthof naar het MECC te verhuizen. Dit omdat er op het plein onvoldoende ruimte was voor de steeds groter wordende toestroom aan bezoekers. Verder kon er niet meer voldaan worden aan de steeds strenger wordende veiligheidseisen die de gemeente op en om het Vrijthof aan de organiserende stichting stelde.

Lees ook: Geen plaats voor nieuwe initiatieven aftrap vastelaovend

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen